Debat
3   13

Lockout/strejke/reform/folkeskoleloven.

Hvad koster en strejke/lockout?

Efter et par dages tænken frem og tilbage, viser det sig KL har placeret sig i en voldsom knibe. Elever har et retskrav på 30/33/35 timer pr. uge - det svarer til ca. 15 minutter om dagen set over et år.  MEN, det er jo langt fra nok, for de timer skal læses - hver dag en lærer lockoutes, drt vil koste dagsløn x 2 pga. Det skal afvikles som overarbejde.   

En enkelt strejkedag vil koste KL 100 millioner kr. eller selv bare 50 millioner, hvis det ikke afvikles som overarbejde, men det kommer det jo til.  Her har man jo som forældre et direkte retskrav på at ens børn får den undervisning, der er DIREKTE beskrevet i loven.  Måske nogen på B-siden skulle være så søde, at påpege det, alternativt anlægge en sag efter konflikten.  Med mindre jeg tager totalt fjel (det gør jeg ikke) der kan konflikten vise sig at være den rene guldgrube for lærere - hver strejkedag vil give 1800+ kroner netto i ekstra læste timer.  Eneste mulighed for at komme udenom, det er at tvinge os til at læse de ekstra timer indenfor de 1924 timer. 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har som forældre et retskrav på mine børn får 40 gange 30/33/35 klokketimer om ugen - det kan man ikke undgå.  Som sagt, det kan være jeg tager fjel, men de 1800 kr/dag er meget konservativt sat.  L409/Reform endte med i den grad at være en hadegave. For slet ikke at tale om, at jvf. loven, der skal de manglende timer afvikles i det indeværende skoleår...... "E. Årligt minimumstimetal pr. klassetrin" www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=192527#id0cceca5d-4874-4911-bf5b-f0db67adc8c7

For hver uge vi lockoutes, der skal lægges 50-65 minutter på - OM DAGEN! 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ