Blog
0   19

Førstehjælp til elevers faglige matematiske huller

Abonner på nyt om Praktikeren i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvad gør man hvis man har elever der pludselig ikke kan finde forståelsen for et bestemt matematisk emne? Man bruger da sin matematikmanual.

Når det faglige hul opdages

Pludselig i undervisning af et bestemt emne, er der en eller flere elever der smider håndklædet i ringen. De kan simpelthen ikke forstå det. Uanset hvordan man prøver at vise det for eleven, så hænger det ikke fast.

Mange eksperter fortæller tit, at man skal tage fat hvor eleven sidst havde sin forståelse. Det er dog nogle gange lettere sagt end gjort. Hvor skal man starte med at tage fat som underviser? Hvis det lyder bekendt kan du trygt læse videre, for jeg tror jeg har et forslag til hvordan man kan løse dette hverdagsproblem.

Lettelse af den faglige byrde

Artiklen fortsætter under banneret

Når jeg har oplevet dette scenarie har jeg tit skulle bruge tid på at kredse mig ind på, hvor problemet med forståelsen ligger. Nogle gange har jeg været heldig at kunne tage en matematik vejleder i brug, men det kan være en proces der tager tid.

Så jeg har designet en manual (se billederne) der letter den byrde der ligger i, at gennemskue hvor man skal starte problemsøgningen. Den består af en samling af alle de faglige mål eleverne har i matematik, i de 10 år de går i grundskolen. For hvert mål er der samtidig en rød tråd, der hænger sammen med et tidligere mål i skolegangen som understøtter netop dette. Dette skaber et større overblik for underviseren, og derved også for eleven.

Set fra elevernes synspunkt

Jeg har nu oplevet elever der føler sig mere trygge i timerne, da der er fuld fokus på egen udvikling. Samtidig ved eleven at læreren ved præcis hvad der skal trænes, og det kan nogle gange tage presset væk fra de elever jeg har der føler de skal kunne det hele. Alt i alt kan jeg klart anbefale at lave manualen selv eller bruge min. På min skole har det været et skønt værktøj.

Hvis i gerne vil have mere inspiration til noget lignende eller evt. prøve mit af kan i bare skrive på Henriktho86@hotmail.com

Vi skrives ved


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.251 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.521 andre er allerede tilmeldt