Blog
1   20

Eleverne bekymrer sig om udsigten til konflikt

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I dagens samfundsfagsundervisning i min ottende klasse blev der stillet mange spørgsmål om evt. kommende konflikt. Vi bør hjælpe eleverne til saglig indsigt.

Vi voksne er ikke de eneste, der med bekymring ser frem til et muligt konfliktscenarie. Deadline er nået, og forhandlingerne er brudt sammen en efter en. Nu er det op til Forligsinstitutionen at forsøge at redde trådene ud. 

Både mine kolleger og jeg oplever, at eleverne stiller mange spørgsmål om konflikten, fordi de på vanlig vis har hørt brudstykker ved middagsborderne eller i medierne. Samfundsfagsundervisningen er selvfølgelig det oplagte forum til en sådan snak, men den kan for så vidt tages i alle fag. Samtidig er det en svær øvelse for læreren at holde tungen lige i munden og ikke lade sin lede ved hele situationen være alt for gennemsyrende for uddybningen.

Voksne kan da løse alt, ik´?

Mange børn har en opfattelse af, at de voksne kan løse alt. Der er de vant til, og derfor kan det være svært at forstå, at man her står med problemer, der ikke umiddelabrt kan løses, og hvor det at finde et kompromis synes umuligt. Jeg synes selv, at det var en udfordring at give en saglige redegørelse for det hele. Særligt med 2013 i bevidstheden. Jeg tror, det lykkedes nogenlunde. Jeg lagde op til, at eleverne fulgte med i medierne, og i øvrigt spurgte, hvis der var noget, de ikke forstod.

Artiklen fortsætter under banneret

I øvrigt fristes jeg til at indskyde, at dagens mange spørgsmål indirekte underbygger gårdsdagens artikel her på Folkekskolen om unge menneskers politiske engagement i Danmark. De unge vil gerne vide noget, og de vil kende til baggrunden for en evt. kommende strejke eller lockout. Hvorfor er det ikke alle, der strejker? Hvad hvis alle politifolk strejker? Hvad hvis alle sygeplejersker strejker? Rækken af spørgsmål er mange, og de fortjener ordentlige og fyldestgørende svar. 

www.ft.dk/da/aktuelt/nyheder/2018/02/ungdomsforsker-om-up18


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.647 andre er allerede tilmeldt