Niveaudeling
0   293

DLF: Profilering må ikke betyde sortering

I Danmarks Lærerforening debatteres i øjeblikket de mange aspekter af profilskoler. Drøftelserne tager udgangspunkt i, at enhedsskolen, hvor eleverne er delt på årgange og følges i et sammenhængende skoleforløb, er en styrke for den danske folkeskole, som DLF ønsker styrket og udviklet.

»Holdningen bygger på, at forskningen dokumenterer, at det er den skoleform, der skaber de bedste resultater for alle. Det er desuden et væsentligt fundament for vores demokrati, at alle børn, uanset social baggrund og forudsætninger, mødes i folkeskolen. Det er derfor en klar politik i DLF, at profilering aldrig må betyde sortering eller niveaudeling af eleverne«, siger Dorte Lange, formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg i DLF.

Artiklen fortsætter under banneret

»Vi ser også eksempler på, at det kommer engagementet hos alle skolens lærere og dermed alle fag til gavn, når en folkeskole vælger at vægte nogle fag mere end andre eller at 'profilere' sig på et særligt værdigrundlag. Når det sker inden for rammerne af enhedsskolen, og når alle elever har adgang til deres distriktsskole og er omfattet af det frie skolevalg, kan det være et godt bidrag til udvikling af enhedsskolen«, siger hun og tilføjer:

»Et grundlæggende element i enhedsskolen er undervisningsdifferentiering. Undervisningen skal udfordre alle elever - uanset den enkeltes talent - og der er grund til at diskutere, hvordan vi kan styrke lærernes mulighed for det«. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
652 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen