Niveaudeling
0   273

Undervisningsministeren: Elever må ikke klassedeles efter evner

Kun topatleter bliver optaget i eliteidrætsklasserne. Det er ikke i overensstemmelse med folkeskoleloven. Men ministeriet har ikke afgjort sagen

Elever skal have særlige sportslige evner for at komme ind på den eliteidrætslinje, som 18 af landets folkeskoler har etableret. Det er jo en slags adgangsbegrænsning. Må man det ifølge folkeskoleloven?

»Jeg kan ikke udtale mig om de konkrete tilfælde, da forskellige spørgsmål om etablering af en eliteidrætsskole i øjeblikket er genstand for en sag i det kommunale tilsyn«, siger undervisningsminister Tina Nedergaard.

Artiklen fortsætter under banneret

»Men Undervisningsministeriet vurderede sidste år Esbjerg Kommunes oprettelse af Da Vinci Linjen og fandt, at den holdt sig inden for folkeskolelovens rammer«, tilføjer hun.

»I den forbindelse lagde ministeriet vægt på, at ordningen var åben for alle, og at alle elever, der havde ønsket optagelse, var blevet optaget«, fastslår ministeren.

Da Vinci Linjen er en linje på en skole i Esbjerg, der henvender sig til normalt begavede og særligt begavede elever, som ønsker at gå i gymnasiet efter folkeskolen.

Tina Nedergaard påpeger, at folkeskolen er et kommunalt ansvar. Det er op til kommunalbestyrelsen og den enkelte skoleledelse at beslutte, hvordan man lokalt vil drive skole, siger hun.

»Folkeskoleloven er en rammelov med store frihedsgrader, som giver kommunerne god mulighed for at etablere profilskoler - for eksempel med fokus på idræt«, tilføjer hun.

»Samtidig følger det dog af lovgivningen, at eleverne ikke kan deles i klasser efter standpunkt, evner og øvrige forudsætninger«, understreger undervisningsministeren.

Undervisningsministeriets jurister er i øjeblikket ved at finde ud af, om de mange eliteidrætsklasser er lovlige eller ulovlige. Ministeriet forventer at have en principiel afgørelse klar i slutningen af maj. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt