Lærer for eliten: Jeg har det fedeste job

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Erik Smed underviser på idrætslinjen på Bellahøj Skole. Han er ikke et øjeblik i tvivl om, at arbejdsniveauet er højere end i de to parallelklasser.

»De har en helt fantastisk drive. Når man giver dem en opgave, så vil de løse den. De er vindere, som ikke vil komme sidst, og det kan man også mærke i deres tilgang til skolen. De er vildt fede at undervise«.

Det er en udfordring at integrere idrætsklassen med de to andre 7.-klasser, men skolen gør et forsøg ved at blande dem i nogle timer og for eksempel lave en særlig trivselsuge. For Erik Smed er det vigtigt at arbejde for den sociale dimension i idrætsklassen.

»De er meget fokuserede, og det er børn, som ville kede sig i timerne, hvis de sad i almindelige klasser, så det er godt, at de bliver udfordret, men det er også vigtigt, at de socialiserer. Jeg vil gerne gøre noget for, at de bliver gode mennesker«.

Erik Smed har linjefag i idræt, og han nyder, at der ikke er nogen, der ser skævt til ham, når han tager klassen udenfor i timerne og udøver fysisk undervisning. Der er rig mulighed for at afprøve nye ting her, og det betyder også noget for ham at arbejde på en skole, som andre ser positivt på. Han er også glad for motionsrummet.

»På min gamle skole tog vi gerne en fredagsøl sammen. Her snakker vi over romaskinen - og drikker en fredagsøl bagefter«. |

Powered by Labrador CMS