"Den økonomiske krise er nu ovre. Og det skal selvfølgelig også komme de offentligt ansatte til gode", lyder det fra formand for de regionale forhandlinger Grete Christensen

OK18: De regionale forhandlinger er nu også brudt sammen

Overenskomstforhandlingerne på det regionale område er også brudt sammen. Alle offentlige forhandlinger er dermed nu brudt sammen inden onsdagens deadline for forhandlingerne og fortsætter i Forligsinstitutionens regi.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overenskomstforhandlingerne er brudt sammen 

Fredag brød overenskomstforhandlinger på statens område sammen, og i går skete det samme på det kommunale område. Og netop nu er forhandlingerne på det regionale område mellem de regionalt ansatte og Danske Regioner brudt sammen.

Det meddeler Forhandlingsfællesskabet her til eftermiddag i en pressemeddelelse.

"Den økonomiske krise er nu ovre. Og det skal selvfølgelig også komme de offentligt ansatte til gode. Vi kræver ingen lønfest, men vi mener tiden er inde til at sikre et fremskridt i reallønnen for alle danske lønmodtagere. Vi ønsker ikke konflikt på de offentlige arbejdspladser. Men vi vil ikke acceptere endnu et kriseforlig. Det har vi gjort meget klart overfor Danske Regioner. Men forgæves. Vi er også blevet mødt med uacceptable krav om forringelse af seniorordningerne for de ansatte i regionerne", siger forhandlingsleder de regionale forhandlinger Grete Christensen.

"Danske Regioner har i forhold til usikkerheden om den betalte spisepause, som har tæt sammenhæng med de statslige forhandlinger, heller ikke udvist vilje til at finde løsninger, som kan betrygge de ansatte", lyder det endvidere fra Grete Christensen.

Der er ikke mere end et par hundrede medlemmer af Danmarks Lærerforening, der arbejder i Regionerne, men det gælder blandt andet audiologopæder og andre tale-høre-undervisere på de regionale kommunikationscentre og sygehuslærere.

OK18: Sammenbrud i statslige forhandlinger 

I en pressemeddelelse fra Socialpædagogerne kalder foreningen det regionale sammenbrud for "forventet og logisk".

Med tirsdagens sammenbrud er der nu sammenbrud på alle de offentlige forhandlinger. Forligsmand Mette Christensen havde allerede før i dag indkaldt forhandlerne på alle tre områder til et første indledende møde på torsdag.