Læringsplatforme
5   22

Aarhus' frivillige læringsplatform koster 600.000 kr. om året

Det koster landets næststørste kommune 608.875 kroner om året at have læringsplatformen MinUddannelse, som det nu skal være frivilligt for skolerne at anvende. Hertil kommer udgifter til blandt andet support og implementering. Kommunen har tegnet kontrakt for fire år.

"'Dispensation' hermed givet."

Sådan lød det for nylig fra undervisningsminister Merete Riisager på Facebook som en kommentar til, at Aarhus Kommune vil søge dispensation til at gøre kommunens elektroniske læringsplatform, MinUddannelse, frivillig for skolerne at bruge.

Merete Riisager lod forstå, at der rent lovgivningsmæssigt udelukkende er truffet beslutning om, at kommunerne skal anskaffe sig en læringsplatform - ikke hvor meget eller hvordan de skal bruge den.

I Aarhus Kommune indgik man efter et udbud oprindeligt en aftale med KMD om, at firmaet skulle levere læringsplatformen Educa i fire år fra september 2016 til en pris på 608.875 kroner per år.

Artiklen fortsætter under banneret

Beholdte prisen ved skift af platform

Da KMD i oktober samme år opkøbte konkurrenten UVdata og dermed  læringsplatformen MinUddannelse fik alle deres eksisterende kunder tilbuddet om at skifte til MinUddannelse på samme vilkår, som man havde tegnet kontrakt på Educa.

I alt løber prisen på den læringsplatform, som Aarhus Kommune nu vil gøre frivillig for skolerne at bruge, altså op i næsten 2½ million i løbet af kontraktperioden.

Dertil kommer udgifterne til implementering, support og drift. Mange kommuner har ansat en eller flere konsulenter på fuld tid, der har implementering af læringsplatformen som deres primære arbejdsopgave.

Hver kommune har selv skulle stå for indkøb af læringsplatform, og platformene er udvalgt efter forskellige kriterier. I kommuner hvor platformen er valgt ved udbud, er prisen fastsat efter den konkrete sag.

Skal man ud fra prisen i Aarhus alligevel forsøge at lave et regnestykke for, hvad platformene koster på landsplan, kan man tage udgangspunkt i, at der er cirka 2.800 lærere i Aarhus og 52.500 på landsplan. Ud fra en sådan overslagsberegning løber prisen for læringsplatformene op i knap 11,5 mio. kroner årligt. Tæller man antal skoler 48 skoler i Aarhus og 1422 på landsplan - og så bliver den landsdækkende pris per år cirka 18 milllioner kroner. 

Uenighed om funktioner

Aarhus Kommune oplyser til folkeskolen.dk/it, at kommunen har været enig med KMD om prisen, også da kommunen skiftede til MinUddannelse, mens man på en række andre områder er uenige.

"Det har vist sig, at KMD på centrale områder ikke har leveret det, som man lovede og indgik aftale med Aarhus Kommune om. Helt afgørende er der ikke blevet åbnet for adgang til eksisterende funktioner i MinUddannelse, eksempelvis aftalt adgang til alle forlag som kommunen har licens til. Ligeledes er kravene til administrationsmodul og ledelsescockpit stadig ikke opfyldt", forklarer kommunen.

KMD siger til folkeskolen.dk, at man ikke udtaler sig om sager med enkelte kunder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.071 andre er allerede tilmeldt