Blog
3   44

Elitesport og idrætsundervisning – hvordan kombineres det?

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

På vores skole findes der ikke de såkaldte ESAA-klasser, som har fokus på de elever, der bruger ekstra meget tid på deres sportsgrene. Derfor kan jeg blive i tvivl om, hvad jeg stiller op med mails fra forældre, som ønsker deres børn fritaget fra den obligatoriske idrætsundervisning over den næste måned pga. et kommende stævne? Her er ikke en sportslig linje, hvor man som en del af tilbuddet dyrker idræt på højeste hylde.

Foto: Innovation/Flickr.com

 

Kære Trine

Jeg ønsker, at min søn skal fritages fra idrætsundervisningen i hele januar måned, da han skal deltage i et vigtigt stævne, og trænerne ikke ønsker en mulig skade inden.

Artiklen fortsætter under banneret

Med venlig hilsen 

XX

--------

Mails som ovenstående dukker ind imellem op i min indbakke. Nogle gange blot med ønsket om fritagelse fra en enkelt idrætsgang – men somme tider med kravet om helt op til en måneds fritagelse. Fritagelsen her går på, ikke at være fysisk aktiv, men eleven vil være til stede og observere selve undervisningen.

For mig er der flere ting på spil her.

  • Går elitesport forud for den obligatoriske undervisning? Gælder det ikke kun, hvis personen er på en form for kontrakt?

 

  • Hvordan forholder jeg mig til kommende karaktergivning, da eleven så ikke har vist nogle færdigheder i et helt forløb? Skal det trække ned?

 

Jeg er har stor respekt for de mennesker, som fordyber sig i en enkelt sportsgren, og som bruger oceaner af tid på at opnå deres maksimale ydeevne - men hvad efterlader det os lærere med?

Var vi en idrætsskole med fokus på eliten, så var det hele lidt nemmere. Vi er en skole, der skal danne og uddanne eleverne, og vi er ganske almindelige. Derfor harmonerer de store fritagelser ikke med vores fokus.

 

Er man så i den forkerte ramme – på en almindelig folkeskole?

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.134 andre er allerede tilmeldt