Blog
2   67

Nu er det nok

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Der er gået 4 år, og vi taler stadig om strejke eller lockout, som muligheden for at få ordentlige arbejdsvilkår. Hvorfor kan man ikke bare aftale, at det skal lærere selvfølgelig også have.

Som matematiklærer har jeg et kæmpestort ansvar for mine elevers fremtidige liv og livsvilkår. Det er absolut nødvendigt at lære matematik for at kunne varetage sit medborgerskab i et demokrati. Det er også matematiklæreren, der giver eleverne forståelse for privatøkonomi og indsigt i skattens mysterier. Og så er det jo også matematiklæreren, der arbejder med elevernes forståelse af spil og ludomani. Og matematiklæreren giver også lige eleverne forudsætninger for at købe ind til maling af værelser og planlægning af ferier og fester. Matematiklæreren har også en finger med i spillet, når der skal veksles penge til ferieturen, og når der skal købes mobiltelefonabonnementer. Så er det jo også lige matematiklæreren, der introducerer regnearket og de dynamiske matematikprogrammer, som eleverne bruger i livet og de videre studier. Matematiklæreren er også aktiv når der skal forstås skemaer og tabeller i avisen og sågar valgresultater efter et kommunevalg. Indsigt i vejrfænomener kan også være et resultat af matematiklærerens arbejde. Det er så også lige matematiklæreren, der sender eleverne ud i livet med livsnødvendige matematiske kompetencer. Og meget mere, der også er vigtig for eleverne og resten af samfundet og demokratiet.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Hvorfor skal matematiklæreren, og alle de andre lærere, så ikke behandles ordentligt og have ordentlige arbejdsvilkår, for nu er det nok?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.493 andre er allerede tilmeldt