Aarhus Kommune
0   6

Danske elever samarbejder med elever i Dubai om sund mad

Arlas Mad-movers er et gratis undervisningstilbud til 6. klasser, som handler om at gentænke måltider i skolen. Arla har nu udbredt projektet til Dubai. I den forbindelse har to danske sjette klasser samarbejdet med elever fra Dubai om videofortællinger i madprojektet.

Danske og arabiske børn ligner hinanden. Eksempelvis stopper børn med at lege tidligere end førhen, fordi de bruger meget tid foran skærmene. Derfor kan elever fra Dubai British School Jumeirah Park blive inspireret af elever fra 6. klasser i Mårslet og Odder i Østjylland.

"Mange af de udfordringer, som de har i Dubai, kender vi fra Danmark. Eksempelvis bruger børnene rigtig meget tid på mobiltelefonen og foran computerskærmen i stedet for at bevæge sig. Vi kan lære af og inspirere hinanden til, hvordan vi gør det legende sjovt at spise sundt, og sætte gang i initiativer og løsninger, der kan øge bevidstheden om gode og sunde kostvaner," siger projekt- og eventchef i Arla Anja Søholm i en pressemeddelelse.

Dansk minister laver morgenmad med elever i Dubai

I dag har 6. klasserne fra Dubai præsenteret deres arbejde med undervisningsmaterialet Mad-movers, som går ud på at gentænke skolemad. Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, og undervisningsminister i De Forenede Emirater, Jameela Al Muhairi, har i den anledning været på besøg på skolen.

Artiklen fortsætter under banneret

Ministrene har kåret vinderne af en konkurrence, hvor eleverne fra Dubai og Danmark har konkurreret om at lave de bedste video-fortællinger om deres resultater og løsninger fra Mad-moverprojektet. De to danske klasser er med på dagen via telefonkonference.

Danske skoler: Sjovt at se hvordan de gør i andre lande

Fra Danmark deltager 6.C fra Mårslet Skole i Mårslet og 6.A fra Parkvejens Skole i Odder. Lærer på Mårslet Skole Pernille Skov mener, at forløbet har givet en god genopfriskning på det, de tidligere har lært om Mad-movers forløbet.

"Eleverne var enormt engagerede, da de skulle lave filmen til konkurrencen. Og de synes det er fedt at være med. Samtidig har det betydet, at klassen igen har fået gang i den Snapchat-gruppe, hvor de deler billeder af deres madpakker, og at eleverne husker hinanden på, hvilke aftaler de har lavet for at få en god frokostpause", lyder det fra Pernille Skov.

Lærer Rikke Søgaard fra Parkvejens Skole i Odder har haft en lignende oplevelse med sine elever, som er spændte på at lære mere om, hvad man gør i Dubai. 

"Eleverne synes det er helt vildt spændende at blive klogere på, hvad de gør i Dubai og lære mere om de perspektiver, som de bringer på banen. Og så har det også været en stor motivationsfaktor, at der rent faktisk er nogen, som skal se den video, som de har lavet", lyder det fra Rikke Søgaard.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
814 andre er allerede tilmeldt