Blog
0   5

Hvordan er vejret idag ?

Abonner på nyt om Trine Hyllested i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nu er der grøde i vejret. Skærp elevernes opmærksomhed på det. Den ene dag er det gråvejr, den næste dag strålende sol. Temperaturen svinger, varme og kulde skifter hele tiden. Prøv at lade børnene registrere og beskrive det.

Jeg var på besøg på en skole i hovedstadsregionen hvor en 2.klasse arbejdede med vejret i natur/teknologi. Hver dag skrev de ind i deres eget selvfremstillede skema, hvordan de synes vejret så ud i dag. De målte temperaturen om morgenen. De opsamlede den nedbør der var faldet siden i går i deres egne regnmålere. De skrev observationerne ind i deres skemaer. De talte om fagbegreberne nedbør, nedsivning, fordampning og skyer. De så en vejrudsigt fra TV og talte om alt det der var svært at forstå ved den.

Som ministeriet har angivet er ca. 40% af folkeskolens lærere i folkeskolens største naturfag uden uddannelse i undervisningsfag/linjefag i natur/teknologi. Det er jo uforståeligt, for os der ved hvad det fag betyder for den kommende generation af borgere i Danmark! Det er ikke altid at samarbejdet mellem natur/teknologilærerne og overbygningslærerne støttes af ledelsen på skolerne. Jeg har det privilegie at få lov til at efteruddanne lærere i natur/teknologi. Det er en stor gave. Tænk at få lov at sætte processer i gang hos dygtige humanistisk uddannede lærere, så de ser hvilken guldgrube af læring der ligger i faget natur/teknologi. Tak til mine efteruddannelseshold for gode ideer og dette fine billede.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.485 andre er allerede tilmeldt