Blog
0   8

Dataetik på Læringsfestivalen

Abonner på nyt om Digitalt Selvforsvar i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvis du kommer på Læringsfestivalen 6.-7. marts med i tusindvis af andre lærere, er der masser af muligheder for at høre og lære om dataetik og digitalt selvforsvar

Hvordan blokerer du mest effektivt for de irriterende cookies, der forfølger dig rundt på nettet (og indsamler viden om alt, hvad du laver på din vej)? Hvad forandrer EUs nye datalovgivning, GDPR? Hvorfor taler eleverne om VPN, og kan man kan virkelig få billigere priser med privacy-værktøjer? Hvordan kan vores institution arbejde etisk ansvarligt med data?

Svarene på de spørgmål og mange flere kan du få, hvis du har tilmeldt dig læringsfestivalen 6.-7. marts. På selve udstillingsdelen vil der være en gratis konference om dataetik, der ruster dig på en lang række spørgsmål.

Flere og flere indsamler data, som kan bruges til at forbedre læring og administrative processer. Desværre kan der opstå tvivl om, hvordan data må opbevares, behandles og deles.

Denne gratis halvdsagskonference kommer rundt om begge dele. Der være hjælp for institutioner til at forholde sig til lovgivningen – og ikke mindst de dataetiske udfordringer, der ligger udenfor lovgivningen. Der vil være etiske dilemma games, så du kan tage stilling til helt konkrete og realistiske spørgsmål og deltage i debatten. Samt hands-on på værktøjer, der kan hjælpe dig med at tage bedre kontrol over dine data - og lære det videre til dine elever, hvis de ikke allerede kan det. Endelig vil der være indslag om brug af data i læringsteknologier.

Artiklen fortsætter under banneret

Undertegnede samt advokat Catrine Søndergaard Byrne styrer slagets gang, og ved hands-on på værktøjer kommer iværksætter Mads Teglers og hjælper os.

Medbring din computer og/eller mobiltelefon og ikke mindst din debat- og lærelyst. Du får også et lille gult papirhæfte med hjem med alle værktøjerne, som ligger her: dataethics.eu/selvforsvar  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.073 andre er allerede tilmeldt