Blog
12   12

Den åbne skole – helt bogstaveligt!

Abonner på nyt om Skolelederens blog i dit personlige nyhedsbrev.


Er det muligt at åbne skolens værksteder op for byens borgere? På Mølleskolen i Ry vil vi afprøve den ide ved at vi sammen med Ry-borgerne vil skabe et uderum for det uorganiserede fællesskab om kreativitet og læring.

Fase 1 bliver vores faggård, der er omkranset af skolens fagværksteder: Billedkunst, Håndværk/Design, Fysik/Kemi, Biologi og Natur/Teknik. Ideen er at uderummet skal spejle og udvide værkstederne som åbne for alle. Fase 1 vil fungere som startskud til skolens udviklingsprojekt MAKING space. Mere om dette i et kommende blogindlæg.

Projektets fysiske rammer

Artiklen fortsætter under banneret

Vores idé er at bygge et overdækket bæredygtigt udeværksted i skolens faggård, der omkranses af skolens fagværksteder, der i fremtiden tænkes åbne 24/7.

Faggårdens fire områder: 1: Træværksted til det grovere arbejde 2: Klima- og energiforsøgsstation med bl.a. vindmølle, regnmåler og data fra skolens solcelleanlæg 3: Udekøkken, som både kobler sig til eksisterende skolehaver og planlagte fælleshaver i Kildebjerg 4: Pileskove og hængende haver, der vandes af vand opsamlet på skolens tag  

Værkstedsområderne bindes visuelt og fysisk sammen af en overdækkende sejl konstruktion, der skærmer for vind og vejr

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Første fase i idéudviklingen er sket på en række brugerinddragende workshops. Lærere, elever, lokale virksomheder og foreninger har fortalt om deres ønsker og ideer.  Skolens elever med familier og Rys borgere skal aktivt deltage i tilblivelsen af Rum i Ry.  Mølleskolen har stor erfaring med at involvere frivillige og vil fortsætte denne tradition. Den 9. april 2018 inviterer vi til et borgermøde omkring Rum i Ry (Fase 1)

Vi har netop indsendt en fondsansøgning til Real Danias kampagne ”Underværker”. Skolebestyrelsen står bag ansøgningen i tæt samarbejde med skolens ledelse. Og vi krydser fingre for at bedømmelsesudvalget kan se den gode ide!

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ