OK18
3   17

OK18: Forhandlinger for friskolelærerne har ligget stille i 10 dage

Imens KL og folkeskolelærerne i dag har genoptaget arbejdstidsforhandlingerne her til formiddag, ligger forhandlingerne for friskolelærerne og andre på det statslige område stille. Det fortæller formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup.

Der er absolut ingenting sket i forhandlingerne om arbejdstiden for lærerne på de frie grundskoler de seneste ti dage. Det fortæller formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup. Friskolelærerne, herunder DLF's medlemmer på private gymnasiers grundskoler, forhandler overenskomst sammen med de ansatte i staten.

"Vi har ikke snakket arbejdstid i 10 dage, for der har slet ikke været nogen møder", siger han.

Artiklen fortsætter under banneret

Han undrer sig samtidig over, at der heller ikke er sket fremskridt i forhold til de generelle forhandlinger på statens område. Ifølge planen for overenskomstforhandlingerne skulle forhandlingerne for 184.000 ansatte i staten have været færdige torsdag i sidste uge.

Men da lønmodtagerne kollektivt valgte at sætte samtlige forhandlinger på standby med en såkaldt musketer-ed, kom forhandlingerne på statens område først i gang samme dag, som de oprindelig skulle have været færdige.

Siden har det været småt med opdateringer fra forhandlingerne. Imens har medieopmærksomheden været rettet mod det kommunale område, hvor det onsdag blev meldt ud, at KL og Forhandlingsfællesskabet skal mødes til forhandlinger for alle ansatte kommunerne i morgen klokken 11.

Rostrup: Aparte forhandlinger

Hele situationen kalder Uffe Rostrup for aparte.

"Det siger ud som om, at man kommer i gang ovre i kommunerne. Det er meget glædeligt. Jeg kunne godt tænke mig, at man også kom i gang i staten. Der sker ikke nær så meget", siger han og fortsætter.

"Det er nogle underlige ensidige frierier fra vores side, hvor vi får ikke noget svar på, om de vil forhandle. Det er totalt mærkeligt. Det er totalt aparte, at man skal til at sidde og forhandle rammens størrelse i kommunerne, når man slet ikke er nået til det ovre i staten", siger med henvisning til, at forhandlingerne med staten normalt afsluttes, inden man går i gang med de kommunale forhandlinger.

Til avisen.dk udtalte de statsansattes topforhandler, formanden for Centralorganisationernes Fællesorganisation, Flemming Vinther, ellers i går, at han forventer, at forhandlinger på statens område går ind i slutfasen i weekenden.

Men det er ifølge Uffe Rostrup ikke nogen garanti for, at der faktisk ender med at være reelle forhandlinger i løbet af weekenden.

"Det kommer helt an på, om Sophie Løhde og Finansministeriet melder ud, at de er klar til at forhandle. Og det er derfor, at jeg kalder det her for helt aparte", siger han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Sosu-undervisere er for alle, som underviser på social- og sundhedsskoler eller har interesse for området. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
77 andre er allerede tilmeldt
Blog om sosu

Har du, eller nogen du kender, lyst til at blogge om at være sosu-underviser?

Vi vil meget gerne have bloggere på det nye netværk Sosu-undervisere, som vil dele ud af erfaringer, gode ideer og holdninger.

Søg om at få en blog, så kontakter vi dig hurtigst muligt til en uforpligtende snak.

Søg om at få en blog her