Blog
0   1

HUMAN

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Hvad gør os til mennesker? En fransk fotograf og filmskaber, Yann Arthus-Bertrand, har brugt 3 år på at indsamle fortællinger fra over 2000 mænd og kvinder fra 60 forskellige lande.

Francine og Phillipe fra Frankrig og Denis fra Congo er blandt de mange mennesker, der i serien "HUMAN" bl. a. fortæller om krig, kærlighed, familie, liv efter døden, tilgivelse, held og homosexualitet. De mange mennesker er blevet interviewet og stillet de samme spørgsmål, der både er personlige og universelle. Det er blevet til nogle fantastiske, rørende og øjen-åbnende fortællinger fra steder  man sjældent hører om og fortalt på sprog, som man sjældent hører.

Øjnene er sjælens spejl var det første jeg tænkte, da jeg så HUMAN klippene på Youtube første gang. Man ser et menneske foran sig, der pauser et kort øjeblik, inden han eller hun fortæller dig om en begivenhed i deres liv. Man ser bare personens ansigt - baggrunden er mørk - og fortællingen er intens. Selvom kameraet ruller, har personen lov til at give sig tid. Tid til at rømme sig eller bare vente eller reflektere et øjeblik. Personen siger altid "jeg", generaliserer ikke og fortæller om tanker, følelser, erfaringer og meninger. Jeg, seeren, føler mig talt til, henvendt til og lytter derfor meget interesseret.

Artiklen fortsætter under banneret

Kadija fra Libanon, Aida fra Senegal, Bill Gates fra USA og Ban Ki Moon fra Sydkorea, er også blandt dem, der fortæller. Se dem og udvælg nogle til jeres store elever. Jeg valgte Francine til mine elever, og imens hun fortalte, ville man kunne have hørt en knappenål falde til jorden. Og der var masser at tage fat på bagefter. Dog vil jeg anbefale forarbejde i form af glosetræning og noget forforståelse.

Se klippene på Youtube og se mere om HUMAN her

http://www.human-themovie.org/#about-the-film

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.848 andre er allerede tilmeldt