Blog
0   5

Bruger du Skoletube på mellemtrinnet eller i indskolingen?

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er vinterferie, og en del læsere står muligvis på en alpetop eller ser frem til ferie i næste uge. Ugens indlæg er et åbent spørgsmål: Hvor meget bruges Skoletube på mellemtrinet og i indskolingen?

Inden for de sidste par år har jeg kastet mig over Skoletube og finder det egentlig ganske underholdende at sidde og rode med de forskellige værktøjer. Nogle fanger dog mere end andre. Jeg er glad for Easel.ly, Padlet, WeVideo med mere.

På min skole bruger vi værktøjerne en del i udskolingen, og de er en del af det såkaldte digitale penalhus, som vi tilbyder vores store elever. For mit eget vedkommende synes jeg, at de kan være et kærkomment supplement til min undervisning, og de kan anvendes bredt i både kulturfag og dansk. Vi har lavet bogblogs på skoletube, hvilket blev taget godt imod af eleverne, og vi lavede blogindlæg, da vi sidste år var med en niendeklasse i Tjekkiet. Vi har brugt Easel.ly til at demontrere velfærdmodeller og økomimodeller i samfundsfag, og jeg har været overrasket over elevernes kreativitet som brugere.

Mit spørgsmål er nu til jer derude:

Hvor meget bruger I Skoletube- værktøjer på mellemtrin og evt. indskoling?

Artiklen fortsætter under banneret

På min arbejdsplads er det uhyre forskelligt fra kollega til kollega. Nogle er udprægede brugere af Skoletube og anvender det ofte. Andre har noget, der til forveksling godt kunne minde om en decideret aversion mod mediet. Den mest almindelige forklaring herpå er, at det tager tid at sætte sig ordentligt ind i. Fred være med det for nu. 

Jeg har ikke noget forudfattet hypotese eller antagelse. Jeg er bare nysgerrig.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.648 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.428 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.289 andre er allerede tilmeldt