Blog
1   16

Styrk de praktisk-musiske fag!

Abonner på nyt om Musiklærer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

- et udspil fra de faglige foreninger Billedkunst, Madkundskab, Musik og Håndværk og Design

Regeringen har som målsætning, at mindst 25 pct. af de unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10.klasse i 2020 - og 30 pct. i 2025.

Dette forudsætter at de unge mennesker har noget med i rygsækken fra deres skoleforløb, som de kan vælge ud fra. 

Det samlede timetal for de praktisk-musiske fag bliver hele tiden beskåret og i 2014 udgjorde timetallet kun 14 % af et barns skoleliv fra 1.-9.kl mod 19 % i 1977.

Man vil gerne have flere der søger erhvervsuddannelserne, men hvordan kan vi sikre at de unge mennesker vælger disse, når vi kan konstatere at de praktisk-musiske fag ingen status har og at det i udskolingen helt er slut med disse fag? Hvis man er heldig, kan et praktisk-musisk fag vælges som valgfag, men så er det ikke nødvendigt at gå til prøve. 

Artiklen fortsætter under banneret

Signalværdien er ikke til at komme uden om. Det er på tide, at de praktisk-musiske fag ligestilles med de boglige, hvis vi vil sikre at eleverne har en bred vifte af kompetencer med sig, når de skal vælge deres videre uddannelsesforløb. 

Derfor har de fire faglige foreninger sat sig sammen og kommet med vores udspil til, hvordan det kunne se ud.  Vores udspil kan læses i vedhæftet fil. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
726 andre er allerede tilmeldt