Blog
0   12

Styrk de praktiskmusiske fag - et udspil fra de faglige foreninger Billedkunst, Madkundskab, Musik og Håndværk og Design

Abonner på nyt om Danmarks Billedkunstlærere i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De fire faglige foreninger er kommet med et udspil til, hvordan fagene kan styrkes, og har sendt det til Folketingets Undervisningsudvalg, DLF og Undervisningsministeren

Det samlede timetal for de praktiskmusiske fag er hen over en lang årrække blevet beskåret efter bedste og fineste salamiteknik. I 2014 udgjorde timetallet således kun 14 % af et barns ni årige skoleliv. I 1977 var tallet 19 % 

Man vil gerne have flere der søger erhvervsuddannelser, men hvordan skal det lykkes, hvis man som elev i hele sit skoleforløb har kunnet konstatere, at der ingen status er i praktiskmusiske evner. 

I udskolingen er det slut med de praktiskmusiske fag. Med lidt held kan man få det som valgfag. Men så er det heller ikke nødvendigt at gå til prøve. Det gælder kun for de boglige fag. 

Signalværdien er ikke til at komme uden om. Det er på tide, at de praktiskmusiske fag ligestilles med de boglige. Vi kan ikke være andet bekendt, hvis eleverne skal have en solid rygsæk med en bred vifte af kompetencer med sig ud af skolen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Derfor har de fire faglige foreninger sat sig sammen og kommet med vores udspil til, hvordan det kunne se ud. 

Vores udspil kan læses i vedhæftet fil. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.572 andre er allerede tilmeldt