Blog
0   14

5 tips til at kickstarte innovationen i din klasse

Abonner på nyt om Clio i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvordan kan man gribe innovation og entreprenørskab an i undervisningen? Det giver vi vores bud på her.

1. Arbejd med Skolernes Innovationsdag

Det er Experimentarium, der står bag Skolernes Innovationsdag, som er en fælles innovationsdag for alle Danmarks skoleelever. Dagen løber af stablen d. 23. marts, men du og din klasse kan bruge dette undervisningsmateriale dertil på lige præcis den dag, der passer jer.

2. Sidestil kompetencer med viden

Innovation og det 21. århundredes kompetencer hænger tæt sammen. Udvælg et par kompetencer, fx problemløsning og samarbejde, som du vil fokusere på i løbet af skoleåret, integrer det i undervisningen, og sidst, men ikke mindst – giv eleverne feedback på deres kompetenceudvikling. 

3. Giv plads til reflektionen

Vi har alle travlt i dag. Der er meget, der skal nås, og som resultat går man ofte hurtigt fra ét kapitel til det næste, også i undervisningen. Men reflektion er nødvendigt – både når det gælder at huske, hvad man har lært, og når man skal stimulere tanker og den dybe forståelse. 

4. Undersøg andre innovative skabere

Verden er fyldt med innovative mennesker, som bruger deres kreativitet til at opfinde nye produkter og løsninger. Brug dem og deres fremgangsmåder som inspiration i din klasse. På Digitalfaget kan du bl.a. finde materiale om Steve Jobs og Ada Lovelace (prøv gratis med dit UNI-Login), men også kickstarter.com er et godt sted at finde kreative hjerner og idéer.

5. Hack et hverdagsproblem

Når du og din klasse fokuserer på løsninger på hverdagens små problemer, så lærer eleverne ikke blot at tænke problemløsende – de beskæftiger sig nemlig også med en modtagergruppe og lærer derved også at sætte mennesket og brugeren i fokus. Hack et hverdagsproblem er navnet på et forløb på Digitalfaget, og alle med et UNI-Login kan prøve det gratis. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.261 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.017 andre er allerede tilmeldt