Blog
22   154

Fastelavnsfesten er forbi

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg føler, jeg har været til fastelavnsfest i tre og et halvt år. Jeg var klædt ud som optimistisk lærer med ja-hat og hele molevitten, og jeg spillede rollen så godt, at jeg næsten selv troede på mig ind imellem. Men nu er festen altså forbi. Det er på tide at se realiteterne i øjnene.

Foto: flickr.com/thepeachpeddler

Danske skoleelever læser markant dårligere. Tre gange så mange børn og unge får diagnosen angst eller depression som for ti år siden. Lærerne flygter fra folkeskolen, og der er problemer med at rekruttere nye. Spørgsmålet til 1.000.000 kr. er nu, om folkeskolereformen indtil nu har vist sig at være en succes?

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg lægger iPad’en fra mig med en bitter smag i munden. Overskriften ”Vi har aftalt en tænkepause” stirrer stadig på mig fra skærmen. Vrede. Skuffelse. Afmagt. Følelserne vælter rundt i min krop, mens jeg forsøger at forstå det, jeg ikke vil forstå. Here we go again.

Tro, håb og optimisme

Jeg synes selv, at jeg har givet det her en chance. Nok startede jeg på arbejde i august 2014 med en bange anelse i maven, men dog med en fast beslutning om i det mindste at prøve – og ikke kun fordi jeg skulle, men fordi jeg skyldte mine elever og mig selv oprigtigt at tro og håbe på, at denne her reform faktisk kunne løfte folkeskolen. Jeg nægtede at spille offerkortet, og jeg kæmpede imod mine egne fornemmelser igen og igen og tvang mig til at være optimistisk. Jeg iførte mig kostumet og spillede spillet.  

Fastelavnsfesten er forbi

It’s all about attitude, sagde jeg til mig selv, når jeg tvivlede, og det virkede faktisk i en rum tid, men nu er fastelavnsfesten ved at være forbi, og jeg trænger til at smide kostumet og komme tilbage i mit eget tøj, til virkeligheden. For den er lige derude foran mig hver eneste dag, og jeg nægter at lukke øjnene for realiteterne mere. Det her er ikke en leg. Det her er ikke et spil, hvor man kan gamble og afprøve forskellige strategier uden andre end økonomiske konsekvenser. Det her er mennesker. Vores børn. Og de har brug for, at vi tager dem og deres skolegang og fremtid seriøst. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.758 andre er allerede tilmeldt