Blog
0   2

Danmarks Billedkunstlærere mødes med politikerne

Abonner på nyt om Danmarks Billedkunstlærere i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Danmarks Billedkunstlærere har, i samarbejde med Læreruddannelsens billedkunstlærere og Gymnasiets lærere i billedkunst og design, siden november 2017 holdt møder med forligspartiernes undervisningsordførere Jacob Mark(SF), Anni Matthiesen(V), Mathias Tesfaye(S), Alex Ahrendtsen(DF), Marianne Jelved(R) og undervisningsministeren Merete Riisager.

Initiativet til møderne har vi taget i forbindelse med KL´s udspil ”Godt på vej - mod uddannelse og job” hvor elevernes UPV skal indeholde en vurdering af deres praksisfaglige evner på 8.klassetrin.

Vi har derfor mødtes med politikerne med henblik på at give vores bud på billedkunstfagets nødvendige plads i udskolingen og i hele skoleforløbet. Det betyder et to-årigt valgfag i udskoling med obligatorisk prøve i faget.  Minimum to lektioner billedkunst fra 1. - 6.klasse.

Det har været en meget positiv oplevelse, hvor vi kun har mødt lydhørhed og interesse for vores oplæg. Som det blev nævnt af en af politikerne, så "sparker vi en åben dør ind".

Efter vores sidste møde i januar, har vi i yderlig indsendt et brev til samtlige medlemmer af undervisningsudvalget med overskriften:

Artiklen fortsætter under banneret

HUSK Billedkunst er et nødvendigt praktisk, kreativt og digitalt dannelsesfag i hele skoleforløbet.

Ligeledes er vi i gang med at udarbejde et samlet udspil til politikerne fra de faglige foreninger Billedkunst, Musik, Madkundskab og Håndværk og Design.

Vi håber at vores indsats sætter spor og vores indflydelse vil gøre sig gældende i de kommende udspil om udskolingen, som er under udarbejdelse mellem forligspartierne og undervisningsministeriet.

Venlig hilsen Lykke Østrup Andersen Landsformand Danmarks Billedkunstlærere


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.570 andre er allerede tilmeldt