Undervisningsminister Merete Riisager ønsker at matematik skal fylde mere i uddannelsesparathedsvurderingen til gymnasiet.

Riisager: national matematikprøve som optagelse til gymnasiet

Matematik skal fylde mere i uddannelsesparathedsvurderingen, mener undervisningsministeren. Det vil betyde, at færre kommer i gymnasiet, skriver Gymnasieskolen om en mulig prøve. Socialdemokratiet er ikke med på ideen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For mange gymnasieelever er ikke gode nok til matematik, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA). Hun mener derfor, at eleverne i 8. og 9. klasse skal evalueres bedre i matematik. Eventuelt med en national prøve:

"Evalueringen skal vise, om eleverne har det rette niveau, om de skal stramme sig an, eller at de skal se sig om efter andre uddannelser", siger ministeren til fagbladet Gymnasieskolen. Hun mødes i dag med de andre partier bag gymnasiereformen for at drøfte ideen.

For mange elever dumper til skriftlig matematik i gymnasiet i dag, og ministeren frygter, at flere vil dumpe fremover. Undervisningsministeriet skønner, at 3.000 ud af de 55.000, som i dag optages i gymnasiet, vil blive påvirket af forslaget.

Undervisningsordfører for Socialdemokratiet Annette Lind er dog ikke med på ideen, som hun kalder yderligere adgangskrav ind ad bagdøren. Formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening er også imod ideen.

Læs mere

Læs artiklen i Gymnasieskolen