Blog
0   13

Stop det reformbårne armod.

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

"Skriv dig frem" er både titlen på en lærebog til ungdomsuddannelserne og en påpegning af, at det at skrive er identitetsdannende. Bogen er god at suge faglig næring fra.

For tredje år i træk har Dansklærerforeningen et undervisningmateriale med blandt de nominerede til Undervisningsmiddelprisen.

Det drejer sig i år om "Skriv dig frem" af Rebecca Natasha Albinus og Sarah Nehammer.

Bogen har danskundervisningen i ungdomsuddannelserne som primær målgruppe, men hvor er den nærende for både tanken og for handlingen, når man overvejer sin undervisning i skriftlighed i grundskolen. 

Det at skrive er at skabe sig; i øvrigt både på den ene og den anden måde. Det er i sin mest subtile form det, Dan Turéll udtrykker i Alhambra Blues-digtet: "Om jeg tror på Gud? / Ja, da / jeg skriver jo selv".

Artiklen fortsætter under banneret

De aspekter af dannelsesprocessen, som skriveundervisningen holder eleven væk fra, vil ikke udvikles, og derfor er det en uhørt forkvakling af eleven, som Fælles Mål og opgavesættene til afgangsprøven lægger op til, når fiktionsskrivningen glider ud efter 4. klasse.

Læs derfor "Skriv dig frem" og få faglig næring og begrundelse for at "blive hængende i traditionen" og stimulere elevernes skrivelyst og dannelsespotentiale ved at stå fast på undervisningen i og betydningen af det at skrive om personlige erfaringer, synspynkter og drømme. 

Stop det reformbårne armod!  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.244 andre er allerede tilmeldt