Blog
0   8

Lærer hele tiden

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Jeg blev inspireret af en med-blogger her på sitet til at skrive om, ikke bare, hvordan man lærer, men også HVAD man egentlig kan lære som lærer.

Nyt udefra

Jeg er lærer hele tiden. Ikke bare fra 8-17, hvor jeg skal være lærer (eller i mange tilfælde også være problemløser, arrangør, mødedeltager, kollega etc. ) men også når jeg er udenfor skolen, på vej hjem eller bare hjemme. Det er som om det er svært at undgå at ville lære noget om mine fag eller evaluere skoledagen i tankerne på vej hjem i bilen. I bilen hører jeg radio og hørte forleden dag noget om den tyske regering (eller mangel på samme) og tænkte straks på, hvordan det kunne formidles videre til elever. Jeg ser tysk fjernsyn (nogen gange!), hører tysk radio, får gode ideer fra Facebook-grupper, der vedrører sprog. F. eks. sådan noget som sjove tyske bynavne - et godt lille humor-indslag i tysktimen. Jeg læser om tyske og franske samfundsforhold og ser tit franske og tyske film - det er godt at høre sproget blive talt og man kan være heldig at opfange noget godt slang. Jeg er også så heldig at kunne Skype med mine gamle elever, når de er på udveksling og gerne vil fortælle om deres liv derude. Så arrangerer jeg at kunne Skype med dem i min nuværende klasse så vi alle får en update fra måske Taiwan, Salzburg eller Brighton.

Artiklen fortsætter under banneret

Kurser

Kurser er rigtig gode at komme på og jeg har været på mange forskellige i sprog og internationale emner. Dagskurser her og fler-dages i (især) Tyskland. Bl.a. Goethe-Instituttet og TLFG har masser af gode tilbud. Der er noget til hjernen og hjertet. Senest var jeg på Fransklærernes Dag, hvor jeg hentede meget (ny) inspiration til et fag, der desværre er ved at være dømt ude, især her på Fyn. Jeg arbejder ihærdigt på at kunne dømme fransk inde igen.

TED

Nu er jeg så blevet inviteret til TED, Transatlantic Educaters Dialog, hvor lærere fra EU og USA debatterer uddannelsesmæssige emner udover det, der foregår i klasseværelset. Det er en fantastisk mulighed for at dele viden om sprogpolitik, vilkår for sprog og andre ting, der vedrører undervisning, online. Om søndagen! Den læring er lige noget for mig; at være i dialog, få præsenteret nye muligheder, øjne nye perspektiver og møde nye, inspirerende mennesker.

Alle skal have lov til at blive klogere! Det er en regel, er det ikke?

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.888 andre er allerede tilmeldt