Danmarks bedste lærer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Ude og Hjemme« har sat sig for at finde årets bedste lærer. Derfor har bladet bedt sine læsere om at indstille en kandidat til Ude og Hjemmes store konkurrence, hvor førstepræmien er på 10.000 kroner. De bedste historier kommer i bladet, og konkurrencen afsluttes med en afstemning den 18. maj, hvor blandt andre professor Niels Egelund sidder med i dommerpanelet, fortæller chefredaktør Kaj Elgaard

Hvorfor laver I sådan en konkurrence?

»I en tid, hvor de store medier kører rundt med historier om, hvor elendig folkeskolen er, og beskriver den som en laissez faire-foretagende, hvor lærerne stort set aldrig viser sig, og der står en gymnasieelev i stedet for, der synes jeg, at det er vigtigt, at vi som ugeblad beskriver den anden side af sagen. De historier, man læser hos os, handler om lærere, der er døgnengagerede i deres elever, og jeg synes, det er meget værd, at vi kan finde de positive historier frem om lærerne, og det synes jeg er lykkedes«.

Hvilke historier får I?

»Vi har fået forbavsende mange, og fælles for dem er, at de handler om lærere med utrolig høje sociale kompetencer. Det vil overraske mange mennesker, hvor meget de egentlig yder, også langt ud over hvad man kan forvente. Lærere fylder utrolig meget i børns hverdag, de kommer jo nærmest ind og bliver en familiestøtte. Det er historier, som går ind og rører ved noget i vores læsere, for mange af historierne er ganske dramatiske. Det handler om elever, hvis forældre har fået kræft, eller piger på 14-15 år, der er blevet gravide, og som har fået støtte af deres lærer undervejs. Men det er også historien om læreren, der har ført klassen langt, fordi han er god til at holde dem på sporet fagligt.

mls@dlf.org

Powered by Labrador CMS