Uskolet

Riisager vil lukke for adgang til internettet ved OK 18

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I et udkast til en ny prøvebekendtgørelse præciserer Undervisningsministeriet, at internettet ikke må anvendes som »fagligt hjælpemiddel« ved de igangværende overenskomstforhandlinger. Det gælder både i forberedelsestiden og ved selve forhandlingsbordet. »Der er behov for et opgør med snydekulturen blandt arbejdsmarkedets parter«, forklarer minister Riisager. »Overenskomstforhandlingerne er jo efterhånden reduceret til en øvelse i research og plagiat. Og det kan ikke være rigtigt, at de, der trækker det længste strå i forhandlingerne, er dem, der er bedst til at google«.

Kritikere mener, at det er et skridt i den forkerte retning. »Det vil betyde, at mange embedsmænd og forhandlere ikke har adgang til hjælp og materialer, som de har været vant til at bruge i det daglige arbejde«, siger en kommentator, der også mener, at ændringen sker med »urimeligt kort varsel«.