Debat Holbæk Kommune
0   257

Til Folketingets uddannelsesudvalg

I anledning af den generelle debat om arbejde og uddannelse i Udkantsdanmark i almindelighed og nedlæggelsen af læreruddannelsen i Haslev og afviklingen i Holbæk i særdeleshed:

Folkeskolen er truet! Ikke af nye, dårlige Pisa-resultater eller andre internationale X-faktor-ranglister. Næh, folkeskolen er truet af, at der i Udkantsdanmark ikke længere uddannes lærere i nogle af de mindre fag såsom musik, billedkunst og materiel design.

Artiklen fortsætter under banneret

Årsagen er, at et folketingsflertal har sammensat en læreruddannelse, der favoriserer fag som dansk, matematik og naturfag. De kreative fag er henvist til skåltaler. Den forhenværende undervisningsminister var mester i skåltaler. Den nuværende, Tina Nedergaard, har i åbent samråd den 16. marts erklæret sig enig i, at de små fag i udkantsområderne »har svært ved at fastholde søgning og kvalitet«. Men hun stiller sig tilfreds med, at professionshøjskolerne skal fremlægge en »strategi« for deres »uddannelsesdækning«. Mens undervisningsministeren og uddannelsesudvalget venter, skævvrides læreruddannelsen.

Det rammer de lærerstuderende, der ikke kan få den uddannelse, de ønsker.

Det rammer skolerne, der om føje år ikke kan ansætte de nødvendige linjefagsuddannede lærere.

Det rammer eleverne, som dermed ikke kan få den bedste undervisning.

Har vi råd til at vente?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen