Debat

Til Folketingets uddannelsesudvalg

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I anledning af den generelle debat om arbejde og uddannelse i Udkantsdanmark i almindelighed og nedlæggelsen af læreruddannelsen i Haslev og afviklingen i Holbæk i særdeleshed:

Folkeskolen er truet! Ikke af nye, dårlige Pisa-resultater eller andre internationale X-faktor-ranglister. Næh, folkeskolen er truet af, at der i Udkantsdanmark ikke længere uddannes lærere i nogle af de mindre fag såsom musik, billedkunst og materiel design.

Årsagen er, at et folketingsflertal har sammensat en læreruddannelse, der favoriserer fag som dansk, matematik og naturfag. De kreative fag er henvist til skåltaler. Den forhenværende undervisningsminister var mester i skåltaler. Den nuværende, Tina Nedergaard, har i åbent samråd den 16. marts erklæret sig enig i, at de små fag i udkantsområderne »har svært ved at fastholde søgning og kvalitet«. Men hun stiller sig tilfreds med, at professionshøjskolerne skal fremlægge en »strategi« for deres »uddannelsesdækning«. Mens undervisningsministeren og uddannelsesudvalget venter, skævvrides læreruddannelsen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det rammer de lærerstuderende, der ikke kan få den uddannelse, de ønsker.

Det rammer skolerne, der om føje år ikke kan ansætte de nødvendige linjefagsuddannede lærere.

Det rammer eleverne, som dermed ikke kan få den bedste undervisning.

Har vi råd til at vente?