Blog
4   5

Skoletrætte udskolingselever – er der noget at gøre?

Abonner på nyt om Nationalt netværk af skoletjenester i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det korte svar er JA! Læs her, hvad der kan være med til at motivere eleverne.

"Jeg tror, at hvis man selv har været med til at planlægge undervisningen, så bliver det meget mere spændende at deltage i den. Og så synes jeg også, at vi elever skal mere ud i lokalsamfundet i stedet for at sidde på vores stole i klasselokalerne"(*)

Sådan svarede formanden for nordjyske skoleelever efter en rapport fra DCUM kort før jul, slog fast, at hvert tredje elev i udskolingen keder sig.

Artiklen fortsætter under banneret

Nu har Center for ungdomsforskning (CeFU) forskning undersøgt, hvad det er, der kan være med til at skabe motivation hos de ældste elever. For motivation er ikke noget man har, men noget der skabes i et samspil mellem eleven, læreren og stoffet.

CeFU: Det hjælper at komme ud af skolen

Museer, virksomheder og andre eksterne læringsmiljøer har en kæmpe fordel, når det gælder at skabe motivation for læring. Alene i kraft af at opleve et nyt miljø og møde andre voksne kan være med til at motivere. De unge er optaget af, at det, de lærer, skal bruges til noget. Også her påpeger forsker ved CeFU Thilde Juul, at de eksterne læringsmiljøer kan hente points ved i højere grad at opleves autentiske og anvendelsesorienteret. (**)

Så, der burde ikke være nogen undskyldning for ikke at komme afsted. Mange kommuner har efterhånden deres egen platform, hvor tilbud i de eksterne læringsmiljøer er tilgængelige. Ellers kan der findes tilbud på en række kulturinstitutioner fra hele landet på den nationale platform www.skoletjenesten.dk

(*) www.dr.dk/nyheder/regionale/nordjylland/skoleelever-vi-keder-os-i-skoletimerne

(**) http://skoletjenestenetvaerk.dk/forskning-undervisning-i-nye-omgivelser-motiverer-elever-i-udskolingen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ