Blog
0   5

Langdistance(lærings)forhold søges!

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det kan være svært, at danne gode læringsfællesskaber i faget håndværk og design ude på skolerne. Derfor har jeg en idé. Læs med herunder og join me på folkeskolen.dk.

Tid.

I det nyeste nummer af vores fagblad kan vi læse, hvor vigtigt det er med faglige lærings-fællesskaber. Jeg læste kronikken af lektorer Britta Vejen og Ole Christensen med glæde og sorg. Glæde fordi jeg virkelig godt se idéen med stærke fagfællesskaber. Vi er alle interesseret i at udvikle os ved at forberede gode forløb og reflektere over vores fag. På vores skole, har vi forholdsvis fine forudsætninger for at gøre dét i håndværk og design. Det skyldes, at vi er en del kreative og praktiske undervisere i faget. I forhold til andre skoler, vel og mærke. Sorgen skyldes en simpel ting. Tid. Og selvom tid efterhånden er et flittigt brugt ord i forbindelse med folkeskolens vilkår, så er tid en væsentlig faktor, for at skabe stærke læringsfællesskaber. 

Og som jeg talte med en kollega om: vi vælter os ikke ligefrem i tid..

Men selvom tiden kan se sort ud, fylder glæden over at ville danne fede fællesskaberne dog mere.

Artiklen fortsætter under banneret

Kroniken beskriver vigtigheden i, at inddrage alle pædagogiske personaler i aktiviteterne i skolen. Det kan være en stor udfordring i håndværk og design, da vi er et forholdsvis lille fag. Det er ikke mange skoler, der er begavede med mange undervisere i faget, ej heller har ledere, der prioriterer faget højt. Derfor må vi finde alternative veje, til at danne daglige læringsfællesskaber på. På tværs af skoler og regioner. Det er en vigtigt kilde til, ikke kun at udvikle vores elever, men også os selv.

Langdistance læringsfællesskaber.

Der findes mange sociale medier, der gør noget virkelig godt for vores fag, ingen tvivl om det. Men det er på denne side, folkeskolen.dk, jeg opnår mest. Her føler jeg, at jeg kan udvikle mig selv, igennem dialog med andre undervisere. Og blive inspireret til nye forløb. Folkeskolen.dk, er en virkelig god mulighed, for at udvikle langdistance læringsfællesskaber.

Vi er mange forskellige bloggere på folkeskolen.dk. Derfor er der mange forskellige holdninger og typer af indlæg. Du kan finde alt fra fede forløb til fagpolitiske indlæg. Og kommentere på dem. Men da vi alle også har travlt med den gode undervisning ude i skolerne, har vi brug for flere. Flere der vil være med til at danne gode langdistance læringsfællesskaber i håndværk og design.

Og selvom tiden, trods alt, er en vigtig faktor i dannelsen af gode læringsfællesskaber, synes jeg at tiden er virkelig godt givet ud.

Vil du være med?

https://www.folkeskolen.dk/bliv-blogger


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.127 andre er allerede tilmeldt