Blog
0   6

(Gratis) Efteruddannelse - JA TAK

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Fire dage på universitetet med naturfagsteamet, oplæg på skolen til overbygningseleverne af en professor, tonsvis af undervisningsmateriale, forskere, didaktikere, kollegaer og fagfæller. Her er fortællingen om et projekt, som har til mål at give et fagligt boost til naturfagslærere og resultere i endnu større faglighed, mere tværfaglighed og bedre forberedelse til den fælles naturfagsprøve.

 

”Med støtte fra A.P. Møller Fonden, afholder Københavns Universitet og Aarhus Universitet et projekt i samarbejde med ASTRA rettet til naturfagslærere for 7.-9. klasser i hele Danmark. Ved hjælp af den naturvidenskabelige skabelsesberetning, fortæller vi historien om universets skabelse, solsystemets tilblivelse, livets opståen og menneskets succes på jorden - Fra Big Bang til det moderne menneske! ”

Artiklen fortsætter under banneret

Forkælelse i sin reneste, faglige form

I disse uger er flere hundrede naturfagslærer på efteruddannelse på henholdsvis Aarhus og Københavns Universitet. Et projekt, hvor der veksles mellem oplæg fra virkelige fagfagligskarpe hjerner, Astras dygtige didaktikere, gruppearbejde, vidensdeling og networking.

Materialer

På hjemmesiden www.bigbangnaturfag.dk/index.html kan alle finde viden, idéer og forsøgsvejledninger.

Under punktet ”det udleverede materiale” ligger PowerPoints til forskellige emner, som relaterer sig til ”Fra Big Bang til det moderne menneske”. Prøv at åbne dette materiale www.bigbangnaturfag.dk/materiale.html - jeg lover dig, at du bliver fagligt opgraderet og inspireret.

Markedsplads

På 2. dagen var der markedsplads, hvor lærerteams udvekslede idéer og erfaringer. Der blev fortalt og vist billeder og elevproduktioner. Der blev vidensdelt, hvordan vi havde arbejdet med emnet ”Fra Big Bang til moderne menneske” ind i 9.klasses fordybelsesområder.

Vores bidrag til markedspladsen var helt Low Tech – nemlig opslagstavler med fordybelsesområder og papkort med emner, fagbegreber, billeder osv.

Prisen for ny viden

Hvad er så moralen med dette indlæg? Hvis man som land vil satse – dette gælder indenfor alt sport, uddannelse, teknologi osv.- JA, så koster det. Man kan ikke få udvikling og ny viden, uden at det koster. Denne gang var vi heldige, at en fond betalte.

Dette er et lille opråb til politikere på nationalt og kommunalt plan, firmaer og fonde. Hjælp os i undervisningssektorerne til at danne og uddanne vores unge mennesker til en verden, hvor de skal være faglige kompetente, nysgerrige og klar til at lære hele livet. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.693 andre er allerede tilmeldt