Blog
0   22

Ledelse og økonomistyring

Abonner på nyt om Skoleleder Jan Bjergskov i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Alle offentlige institutioner kender den velkendte sang om at "få mere ud af mindre". Fra KL har det i en del år lydt "få styr på styringen". Jeg kan bedre lide sangen om "få styr på god ledelse".

Endnu et regnskabsår er gået. Vi gik ud af skoleåret med et underskud på 5.000 kr - ud af et budget på næsten 30. mio. kr.

Skolen startede regnskabsåret med at have et underskud på ½ mio. kr. samtidig med, at der var forhold som i hele foråret 2017 påvirkede skolens økonomi negativt.

På den baggrund  får jeg ros for, at have ydet god skoleledelse - underforstået økonomistyring. Det er grundlæggende ingen sag at lave økonomistyring - at ramme er resultat tæt på 0.

Men det er grundlæggende en yderst svær opgave, at lave god ledelse samtidig med, at man er underlagt stramme økonomiske vilkår.

Artiklen fortsætter under banneret

Ledelseskommisionen, som skal understøtte bedre ledelse i det offentlige, bruger begrebet "ufaglærte" om de offentlige topledere, som ikke kender nok til fagligheden på fx. institutionsniveau. Jeg ser det som en del af min ledelsesopgave, at italesætte, de komplekse udfordringer, som der ligger mellem at skabe gode vilkår for personalets udvikling, børnenes læring, den sociale- og faglige kapital i en organisation, som bliver underlagt hård økonomistyring. God økonomistyring er ikke nødvendig god ledelse. Hvor ville jeg være glad, hvis flere anerkendte denne kompleksitet og forstår vigtigheden af, fortsat at prioritere alle de grundlæggende forhold, som tilsammen bidrager til en god skole.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ