Debat

Lærermangel eller karriereskift

Er der 17000 lærere, der har fravalgt folkeskolen eller er det blot et udtryk for karriereskift?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerformand Anders Bondo påpeger i Politiken, at der ikke er lærermangel. Problemet er, at 17 000 lærere har valgt folkeskolen fra. Men at blive uddannet lærer er vel ikke ensbetydende med, at man skal arbejde som lærer fra sit 25. år og 40 år frem? Journalistik og lærergerning kan føre til alt. Af min årgang, som blev færdig i 1989, er det vist meget få, der stadig arbejder i Folkeskolen. Det var forlagsbranchen, konsulentjob af enhver slags, beboervejleder og ikke at forglemme politik, der trak efter et par år i folkeskolen. Og, ja privatskoler tiltrak en del. Alle disse tiltag til et andet job skete endda før skolereformen af 2014. Bondo mener ikke, at løsningen er at optage mange flere på læreruddannelsen, men forbedre forholdene for lærerne i folkeskolen. Både og vil jeg sige. Ved at optage rigtig mange, kan man håbe på, at der er en hel del, der efter mange år i folkeskolen stadig brænder for undervisning og endnu kan involvere sig i, hvem der har taget hvems viskelæder! Det er jo et paradoks, at så mange ikkeuddannede lærere, der sikkert brænder for folkeskolen, underviser, samtidig med at de uddannede lærere forlader den!

Se også:

https://skoleliv.dk/debat/art6314777/Problemet-er-ikke-lærermangel-men-at-lærerne-vælger-folkeskolen-fra

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Powered by Labrador CMS