Debat

Social dumping på skoleområdet

Nogle af landets mest skrøbelige og skadede elever går på skoler og opholdssteder uden overenskomst. Det er både et politisk problem på kommunalt niveau og en fagpolitisk udfordring for vores organisation.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle af landets mest skrøbelige og skadede elever går på skoler og opholdssteder uden overenskomst. Det er både et politisk problem på kommunalt niveau og en fagpolitisk udfordring for vores organisation.

Det er en fagpolitisk udfordring, idet kommunen indirekte risikerer at medvirke til forringelse af ansattes løn- og arbejdsvilkår. Det kan blive et politisk problem, idet der er en risiko for, at der slækkes på kvaliteten, når fokus er rettet mod sorte tal på bundlinjen. Det er yderligere et politisk problem, at kommunernes egne tilbud, hvor der er ordnede forhold, udsættes for unfair konkurrence.

Mange kommuner stiller krav til leverandører, som eks. skal sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår, krav om praktikpladser mv. Måske glemmes skoler- og opholdssteder for ofte, når der laves indsatser mod social dumping.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Københavns Kommune har, med oprettelse af et nyt indsatsteam, oprustet yderligere mod social dumping.  Overborgmester, Frank Jensen, udtalte i forbindelse med oprettelsen af det nye indsatsteam:

”Vores indsats mod social dumping har været effektiv. Men der er stadig brodne kar, som skaber urimelige arbejdsvilkår for medarbejderne og unfair konkurrence for virksomheder med orden i sagerne. Det skal de ikke have lov til. I København skal der være fair arbejdsforhold – derfor skruer vi nu op for indsatsen” (https://www.kk.dk/nyheder/koebenhavn-mobiliserer-i-kampen-mod-social-dumping  d.17/1-18)

Der er grund til at rose Frank Jensen, og Københavns Kommune, for indsatsen mod social dumping. Jeg vil gerne opfordre Frank Jensen, og det nye indsatsteam, til også at rette fokus mod de skoler/opholdssteder, som ikke har overenskomst med lærernes faglige organisation.  

Powered by Labrador CMS