Blog
1   9

Pinewood Derby Race - håndværk/design med fart på

Abonner på nyt om Håndværk og design - fra værkstedet i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En kort rapport fra weekendens kursus; vi kan ikke vente med at komme i gang. Jeg er overbevist om, at vores elever vil elske det her projekt.

Pinewood Derby Race er en tradition opstået i spejderbevægelsen i USA i 50rne. Hvert barn (og ofte tilhørende far) laver sin egen bil med udgangspunkt i en given størrelse fyrretræsklods. I USA kan man købe et ‘kit’, med grunddelene. Der er en række regler omkring mål, vægt, tilladt udstyr osv. Reglerne kan findes her: Regler

Bilerne kører herefter om kap på en krydsfinerbane. 

Se Video af racet

Når bilen laves, skal der både tænkes over et individuelt design i forhold til udseende men også i forhold til, hvad der får bilen til at køre hurtigt. Helt basic kan man fjerne vægt ved at skære af klodsen og tilføre vægt ved fx at tilføre tin eller lignende tungere materiale bag i bilen, hvor det er med til at øge farten. Man kan finde en masse nørdede tricks på nettet; søg fx på pinterest.com,  der er en skatkiste af information om både bilerne og banen. Hjulene skal have en fast højde fra ‘jorden’ og fast afstand, da de skal passe til banens styrespor.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi var på kursus to dage med Peter Hersted som instruktør. Kurset var arrangeret af Håndværk&Designlærerforeningen, Storkøbenhavn. Om fredagen fik vi et kort oplæg om bilerne og traditionen bag. Herefter gik vi i gang med hver vores biler. Peter havde på forhånd skåret fyrreklodser ud i de rigtige mål. Hjulene var lavet med lasercutter. Før klodsen formgives, bores hullerne til hjulakslerne, da det er nemmere at bore i en firkantet klods. Afstand 11cm, højde som kanten af en trælineal. Borstørrelse. afhængig af sømmene. Vi brugte papsøm 2,5mm.

Om lørdagen gik vi i mindre grupper i gang med at lave bane. Banen er lidt kompliceret, men den laves af flere dele, så den kan skilles og bruges igen år efter år. Det kunne være sjovt, hvis man kunne gøre løbet til en fast tilbagevendende begivenhed på skolen, måske også på tværs af klassetrin. Nu må vi se, hvad det bærer med sig.

Mere Video 

Downloads

MPE video

Video


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.333 andre er allerede tilmeldt