Blog
23   11

21st. Century Skills er blevet hijacket

Abonner på nyt om Christoffer Cold-Ravnkilde i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Den pædagogiske debat er spændene at følge, nogen gange undres man bare over hvordan det politiske spin drejer meningen af ord.

Da reformen kom med målstyretlæring og 12tals regimet blussede ud i fuld flor, var der folk fra “den virkelige verden” der råbte vagt i gevær. Det ensidige fokus på at nå til top i test, vakte bekymring flere steder. Derfor meldte forskere og erhvervsfolk sig på banen og beskrev, at de mente der var brug for b.la. Tværfaglighed, kritisk tænktning, kreativitet og evnen til at samarbejde. Disse færdigheder blev under et,  kaldt for 21st century skills. 

De lærer der delt bekymringen ved målstyret læring pegede på disse færdigheder og på de eksperter der talte dette op, som et modsvar på den topstyrede målstyrende tendens. Altså et argument der bragte dannelsen og empati tilbage på skoledagorden. 

Men nu har undervisningsministeren vendt argumentet igen. Nu er 21st century skills blevet lig med klargørelse til erhverslivet, og dettes krav til skolen. Det er godt spundet, men ærgerligt for den pædagogiske debat. Så lad os holde fast i at divergent og kreativ tænkning mangler i folkeskolen. Tværfagligt samarbejde er nødvendigt for at løse mange af verdens udfordringer og problemer. Empati er kittet der får vores demokratiske livsstil til at hænge sammen.

Så nu må vi bare kalde det noget andet, så vi er enige om hvad vi taler om.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.672 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.501 andre er allerede tilmeldt