Blog
0   7

Grenzgenial

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der findes meget materiale til tyskundervisningen og det er godt. Indimellem er det godt at opdage noget nyt, godt og lidt anderledes tænkt.

"Grenzgenial" hedder det undervisningsmateriale, der har afløst "der Nordschleswiger" og som ligger gratis tilgængeligt online. Materialet henvender sig til tysk i udskolingen og serverer såvel højaktuelle emner som længere temaforløb baseret på autentiske tekster.

Schlagzeile, Themenverlauf und Lehrerzimmer

De autentiske tekster, der er kogt ned til (let) forståeligt tysk, lægger sig i spændet mellem en autentisk tekst og en lærebogstekst. F.eks. kan man klikke sig ind på "Overskrifter" og læse nyheder om bl.a. politik, nytår og E-sport. Til teksten hører gloser og ofte et lille videoklip. Disse "Overskrifter" kan bruges til kortere undervisningsforløb (1-2 lektioner). De længere temaforløb behandler også aktuelle emner fra avisartikler og kan strække sig over 5-12 lektioner. Der er også lidt for os lærere i form af ideer, artikler og informationer, der vedrører tysk, Tyskland og tyskfaget.

Et Supplement

Artiklen fortsætter under banneret

Det er ikke meningen at "Grenzgenial" skal erstatte de store undervisningsportaler, som de fleste af os nok benytter os af, da skolerne abonnerer på dem, men "Grenzgenial" kan snarere fungere som et supplement eller et anderledes tilbud til tyskundervisningen.

 

"Grenzgenial" forfølger den funktionelle sprogtanke og lader grammatikken i baggrunden. De didaktiske overvejelser går på at anvendelsen af sproget står forrest sammen med elevernes sproglige kompetencer og interesser.

Læs mere her;

https://www.grenzgenial.dk/de

også på Facebook :-)

PS: Nye undervisningsforløb på sitet i foråret

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.899 andre er allerede tilmeldt