Blog
6   14

Det er så skønt med praktikanter

Abonner på nyt om Per Arnoldi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når den daglige undervisning er en balancekunst, hvor du nænsomt prioriterer din tid mellem faglig undervisning, relationsarbejde og praktiske hensyn, er det skønt at få praktikanter.

At give alle elever en god, udbytterig oplevelse i træværkstedet kan sommetider være det umuliges kunst. Oftest er det skønne timer, som jeg virkelig glæder mig til men......sommetider går jeg til lokalet med en lille knude i maven.

Det gør jeg i de situationer, hvor jeg ved at dynamikken i den gruppe elever jeg skal møde er problematisk. Ikke fordi eleverne er "dårlige", men blot fordi at lige netop denne sammensætning af elever genererer utryghed og uhensigtsmæssige reaktionsmønstre. Det er problematikker man sagtens kan arbejde med, men når løsningen er tætte relationer, sammenhæng og forudsigelighed, så kan det være svært at nå i mål  på de tre ugentlige lektioner jeg har til rådighed i et ti-ugers forløb. Kontakten bliver alt for sporadisk. Forløbet alt for kort.

Så er det fantastisk at få to kompetente praktikanter. Pludselig er der plads til observation. Der er tid til at reflektere over eget virke, og der er gode sparringspartnere i forhold til det åbentlyst nødvendige relationsarbejde.

 Du ser elevernes skuldre sænke sig. Du oplever at de planlægger deres arbejde, at de hjælper hinanden og at de finder langt større glæde ved faget.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvor ville jeg dog ønske, at vi kunne prioritere to-lærerordning. Ikke blot i HD men i alle fag. Det er godt for eleverne, og det er godt for vores udvikling som lærere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.270 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
424 andre er allerede tilmeldt