Debat

Eftersyns-kvababbelse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er moderne med eftersyn.

Berlingske Tidende meddelte den 23. april, at nu vil avisen lave sit eget eftersyn af folkeskolen. Og selvfølgelig må man være glad for en vågen og kritisk presse, som kigger magten efter i sømmene.

Avisen har i de første par dage fundet ud af, at hver tredje elev får mindre undervisning, end folkeskolelovens minimumstimetal anviser. Det ser ud, som om avisen er ærligt overrasket over disse kommunale ulovligheder - selv om det er gamle »nyheder« fra Undervisningsministeriets egen hjemmeside.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er måske i orden, at Berlingeren er forarget. Men det er til gengæld ualmindelig slapt, at De Konservatives uddannelsesordfører, Rasmus Jarlov, og Marlene Harpsøe fra Dansk Folkeparti synger med på sangen i et interview i avisen den 27. april.

I løbet af 2009 har blandt andre Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten gang på gang gjort Folketingets uddannelsesudvalg og Bertel Haarder opmærksom på ulovlighederne.

Det véd både Jarlov og Harpsøe - og der er intet sket.

Men nu er det en forside i Berlingeren, og så skal »det tages meget alvorligt«, og »der skal handles nu«, siger regeringspolitikerne. Vi må håbe, at det ikke bare bliver en snak i et nyt samråd eller et pålæg til skolerne om at tage timerne fra specialundervisningen.

Det eneste, der hjælper, er selvfølgelig, at regeringen stopper de fortsatte nedskæringer og i stedet giver kommunerne ordentlige økonomiske vilkår til at løse opgaverne.

Og når man så får bragt alle elever op på minimumstimetallet, skal politikerne lige huske, at alle de vedtagne Fælles Mål, som eleverne forventes at nå, bygger på, at eleverne ikke blot får minimumstimetallet - men det vejledende timetal. Og det er væsentligt højere end minimumstimetallet.

Der er masser af arbejde til alle de lærere, som kommunerne for tiden er ved at fyre!