Debat
0   144

Eftersyns-kvababbelse

Det er moderne med eftersyn.

Artiklen fortsætter under banneret

Berlingske Tidende meddelte den 23. april, at nu vil avisen lave sit eget eftersyn af folkeskolen. Og selvfølgelig må man være glad for en vågen og kritisk presse, som kigger magten efter i sømmene.

Avisen har i de første par dage fundet ud af, at hver tredje elev får mindre undervisning, end folkeskolelovens minimumstimetal anviser. Det ser ud, som om avisen er ærligt overrasket over disse kommunale ulovligheder - selv om det er gamle »nyheder« fra Undervisningsministeriets egen hjemmeside.

Det er måske i orden, at Berlingeren er forarget. Men det er til gengæld ualmindelig slapt, at De Konservatives uddannelsesordfører, Rasmus Jarlov, og Marlene Harpsøe fra Dansk Folkeparti synger med på sangen i et interview i avisen den 27. april.

I løbet af 2009 har blandt andre Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten gang på gang gjort Folketingets uddannelsesudvalg og Bertel Haarder opmærksom på ulovlighederne.

Det véd både Jarlov og Harpsøe - og der er intet sket.

Men nu er det en forside i Berlingeren, og så skal »det tages meget alvorligt«, og »der skal handles nu«, siger regeringspolitikerne. Vi må håbe, at det ikke bare bliver en snak i et nyt samråd eller et pålæg til skolerne om at tage timerne fra specialundervisningen.

Det eneste, der hjælper, er selvfølgelig, at regeringen stopper de fortsatte nedskæringer og i stedet giver kommunerne ordentlige økonomiske vilkår til at løse opgaverne.

Og når man så får bragt alle elever op på minimumstimetallet, skal politikerne lige huske, at alle de vedtagne Fælles Mål, som eleverne forventes at nå, bygger på, at eleverne ikke blot får minimumstimetallet - men det vejledende timetal. Og det er væsentligt højere end minimumstimetallet.

Der er masser af arbejde til alle de lærere, som kommunerne for tiden er ved at fyre!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks