Debat
0   230

Folkeskolen forbudt for børn!

Jeg harforbudt min tolvårige søn at læse Folkeskolen.

Det ersket endnu en gang, at han med alle tegn på undren og skepsismed opslået blad spørger mig:

Artiklen fortsætter under banneret

»Far, er du sikker på, at den mand er jeres fagforeningsformand? Altså formand for en fagforening?«

Denne gang henviste han til artiklen i nummer 9, hvor Anders Bondo Christensen i en nyhed fra folkeskolen.dk i overskriften bekendtgør, at:

»Lærerne skylder arbejdsgiverne penge!«

Jeg savnede ord.

Jeg kunne ikke redegøre for, hvordan en fagforeningsformand som en slags oplæg til 2011-overenskomsten sender argumenter ud, som arbejdsgiverne ikke kunne have udsendt bedre.

Helt ærligt, Anders Bondo, hvad er det for en fagforeningsopfattelse, du har implementeret i din arbejdsbeskrivelse?

Jeg er næsten bange for at spørge dig, men kender du betydningen af ordet korporativ i fagforeningssammenhæng? Ikke at forveksle med kooperativ?

For pokker, mand, du skal repræsentere os og tænke på vegne af dine medlemmer! Du skal ikke lege politiker ogtænke på arbejdsgivernes ve og vel og hensynet til almenvellet. Du er formand for en interesseorganisation! Stil dog op til Folketinget i stedet for at lege korporativ fagforeningsmand! Der er masser af midterpartier at vælge mellem efterhånden. Så kunne DLF få en faglig formand i stedet for dig, og alle ville være glade.

Svar

Kære Lars Holmgaard!

Jeg har den grundholdning, at jeg står ved de aftaler, jeg indgår. I modsat fald indgår man kun en aftale én gang! I det KTO-forlig, jeg skrev under på i 2008, indgik reguleringsordningen, som var rejst som et konfliktudløsende krav af KTO med alle organisationernes opbakning.

Reguleringsordningen har gennem de seneste overenskomster ydet et væsentligt bidrag til lønudviklingen i den offentlige sektor, og samlet set vil den formentlig også resultere i et plus i den overenskomst, der gælder nu. Fortæl din søn, at det blandt andet skyldes, at jeg i 2008 skrev under på den lønmæssigt bedste overenskomst, som du nogensinde har været omfattet af.

Naturligvis kan vi ikke bare løbe fra en aftale, fordi reguleringsordningen i sidste del af perioden ender i et minus.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ