Blog
0   3

Vores fag debatteres på Altinget.dk

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


I disse dage bringer Altinget en række debatindlæg, der bl.a omhandler vores fag. Deltag i debatten, det er vores elever det handler om.

Eksperter og praktikere i spil

I disse dage har Altinget en debat. Debatten handler bl.a om os, de praktiske lærere. For de vil gerne diskuttere det faktum, at Danmark kommer til at mangle en massiv mængde faglærte arbejdere. Dét inden for en overskuelig fremtid. Til det har de spurgt en række eksperter og praktikere om at give deres bud på, hvordan vi kan komme problemet til livs.

Artiklen fortsætter under banneret

For de tiltag der har været indtil nu, har åbenlyst ikke fungeret. I år søgte 18,5 procent ind på en erhvervsuddannelse, mens 74 procent valgte gymnasiet. Det er skidt.

Jeg mener ikke, at det kun er folkeskolens ansvar, at flere vælger en erhvervsuddannelse. Jeg mener heller ikke, at håndværk og designfaget er til, for at danne kommende håndværkere. Hvad jeg mener, kan du læse i debatindlægget herunder, da jeg er del af debattørerne på Altinget i disse dage. Du kan læse det, dele det og kommentere det via linket her:

https://www.altinget.dk/uddannelse/artikel/laerer-i-haandvaerk-og-design-vi-taber-mange-elever-i-den-akademiserede-folkeskole

Vær' med i debatten

Som skrevet i mit nytårsindlæg, er det så mega vigtigt, at vi, de kloge hænder og kloge hoveder, blander os i debatten. Vi skal ikke skælde ud, men komme med vores gode historier ude fra faglokalerne og løsningsforslag.

https://www.folkeskolen.dk/622695/realistiske-oensker-til-2018-fra-et-praktisk-perspektiv

Vores fag er på dagsordenen i de landsdækkende danske medier nu. Og det skal udnytte.

Kære kollega, bland dig i debatten!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.188 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks