Blog
0   6

Deutsch Dusche

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


"Tysklandsstrategien omfatter derfor også nye tiltag rettet mod den danske undervisningssektor med sigte på at styrke sprogkompetencer i tysk såvel som udvekslingsforløb og erhvervspraktikordninger, der kan øge kendskabet til Tyskland og tysk sprog."

Go´strategi

Før jeg blev gjort opmærksom på Tysklandsstrategien og fik muligheden for at søge midler fra kommunen med udgangspunkt i denne, anede jeg ikke at der overhovedet fandtes en Tysklandsstrategi.

Artiklen fortsætter under banneret

Det ved jeg nu og det er jeg glad for. Jeg søgte nemlig midler til både formål 1 (udveksling af elever og lærere mellem Tyskland og Danmark) og formål 2 (samarbejde mellem tysklærere på tværs af grundskoler og ungdomsuddannelser) fra "puljen til styrkelse af tysk", og fik dem. Et fantastisk efterår 2017 blev det til - for os, der gerne vil bades i tysk.

Scheersberg

Min gode tysk-kollega og jeg fik et to-dages kursus, "Deutsch Dusche", udbudt af Grenzgenial - forankret i "Der Nordschleswiger", den tysksprogede avis for det tyske mindretal i Danmark. Kurset, der var henvendt til udskolingslærere, omhandlede både workshops fra Goethe-Instituttet i København og om "Innovation - og forretningsmæssig tankegang i tyskundervisningen", mulighed for masser af inspiration, vidensudveksling og udvide sit netværk og selvfølgelig klassisk tysk mad.

Hamburg og Lübeck

Senere på efteråret fik 20 af mine 7. klasses elever, en kollega og jeg så muligheden for en 5-dages Tysklandstur. Den kom i stand i samarbejde med Goethe-Instituttet, der i vanlig god stil, sørgede for undervisning og kulturtilbud til os. Hamburg var destinationen og en enkelt afstikker til Lübeck blev det også til.

Undervisningen blev varetaget af tyske lærere, der havde tilrettelagt niveauet så det passede perfekt til elevernes kunnen og undervisningen var afstemt fint mellem mundtlige, skriftlige og kulturelle/samfundsmæssige emner. Kulturtilbuddene kom i stand ved et samarbejde mellem mig og Instituttet. Med hjem fik eleverne et kursusbevis, med logo, stempel og underskrift for deltagelse i undervisning på niveau A1. Smukt (og meget tysk :-).

Gør det!

Med dette vil jeg bare opfordre til, hvis muligheden opstår, at gribe muligheden for at søge midler, på den ene eller anden måde. 5 dage i Hamburg var rigtig meget værd for eleverne, både socialt og fagligt. Vi taler stadig om det. Et regulært tysk brusebad.

***

Regeringens strategi for Tyskland, feb 2016, kan læses her i fuld længde: www.stm.dk/multimedia/Tysklandsstrategi.pdf 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.859 andre er allerede tilmeldt