Blog
0   5

Fitness-kulturen - en smagsprøve til de udfordrede unge

Abonner på nyt om Steffen Pedersen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Fitness.dk leverede gratis 4 prøvegange til min gruppe af elever, der alle gerne ville prioritere at blive klogere på kost, motion og træning.

Foto: Steffen Pedersen

 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har netop på min skole afsluttet et forløb om kost, motion og trivsel. Hos os prioriterer vi tid i undervisningen til at få livsduelige kompetencer i spil i nogle valgfag, som de unge selv kan vælge sig ind på. Men hvad gør man, når man gerne vil styrketræne som et supplement til oplysningen om madvarer samt den generelle motion?

Vi kontaktede et par fitnesscentre i området, og Fitness.dk bed på med 4 gratis gange træning til min gruppe på 6 elever og mig. Flere af mine elever havde aldrig været i et center før, så oplevelsen var stor, da de trådte ind. Løbebånd med indbygget Netflix i skærmen var blot et af de nye tiltag, der duperede og fascinerede de unge en anelse. Vi blev vel taget imod af centrets leder Lone, der tog sig tid til at gennemgå maskiner og generelt vise os rundt. Vi blev forklaret, at filosofien i centret var, at man gerne vil have en mere personlig kontakt med kunden end andre steder. Derfor gør man en dyd ud af at huske navne og andre ting om den enkelte, hvilket var noget af det, der gjorde indtryk på mine unge.

Kom ud i verden

Selve målet med at skulle i et center var, at eleverne skulle ud i den virkelige verden. Særligt for vores unge er det ikke en selvfølge, at man kommer ud jævnligt. Flere af de elever, jeg underviser, tager efter skoletid bussen hjem, og så er de der resten af dagen. Vi vil som skole så gerne give lidt oplevelser af virkelighed, så man på vores sted som menneske får smag for mere. Men det kræver noget af den enkelte lærer.

Her krævede det det par opkald og lidt mails - og så var der et gratis tilbud klar. Rigtig mange virksomheder vil rigtig gerne give, og vi er som regel, i det land vi lever i, omgivet af gode tilbud, hvis blot vi leder.

Så brug jeres miljøer til at finde tilbud, så jeres udfordrede unge kan få indsigt i deres miljø og få smag for det. At blive en del af verden og samfundet er netop essentielt for disse unge skæbner.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.258 andre er allerede tilmeldt