Blog
0   3

Omskæring og dåb forbudt

Abonner på nyt om Hans Krab Koed i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Er det det samme, altså omskæring og dåb, som nogle siger og andre raser over! Er det overgreb mod børn?

Jeg tænker, at både muslimer og jøder kan komme til at læse deres helligskrifter mere symbolsk med tiden, ligesom mange kristne i dag tolker Bibelen åbent. Fx har mange kristne i dag jo et helt andet syn på kvinder og ægteskab end tidligere. Det samme kan vel parallelt komme til at betyde, at omskæring af drengebørn kan ændres til en mulighed for voksne mænd. Debatten om omskæring er nødvendig, mens et forbud er kompliceret og problematisk, men ikke utænkeligt.

Men men det er jo ikke sådan, at jøder og muslimer nødvendigvis i dag praktiserer omskæring af drengebørn. Mange jøder i USA er fx meget liberale og tolker også Toraen i overført betydning.

Har selv studeret moderne jødedom i Jerusalem på Uni. og har siden 1972 haft reformjødediske venner i USA.

Men øvelsen her går jo heller ikke ud på at konkurrere på, hvem der er friest og mindst fundamentalistiske. Hensigten med mit opslag her er at forsone og komme imøde. Synes selv det er en så svær diskurs, som ikke sådan lige kan forsvinde. Vi behøver i den grad overbærenhed fra alle sider. Det viser reaktionerne på den nye bog af Özlem tydeligt.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvorfor kan dåb og omskæring sammlingnes? Jamen det er det religionsfænomenologien gør, og som de lærerstuderende lærer og godt kan lide, for det er overskueligt. men selvfølgelig burde man ikke blive stående ved ligheden, der er også vigtigt at se på forskellene 

jf. www.emu.dk/modul/ninian-smarts-syv-dimensioner

Ninian Smarts syv dimensioner | EMU Danmarks læringsportal

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.310 andre er allerede tilmeldt