Debat

Breaking news fra KL

Ziegler: "Jeg har tænkt, at vi med OK 18 starter på en frisk, så vi sammen kan udvikle folkeskolen. Det er der brug for. Derfor vil jeg gerne supplere KLs forhandlingsudspil"

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

BREAKING NEWS – PRESSEMEDDELELSE FRA KL

Det forlyder, at Ziegler lige har indkaldt til forhandlingsmøde med denne pressemeddelelse:

"Jeg vil gerne beklage forløbet i 2013. Jeg kunne ikke forhandle selvstændigt. Det hele var tilrettelagt på forhånd af Corydon, Antorini og Thorning. Jeg vil, endnu engang, gerne beklage. Det har medført brud på tilliden – til skade for eleverne og lærerne. Jeg har tænkt, at vi med OK 18 starter på en frisk, så vi sammen kan udvikle folkeskolen. Det er der brug for. Derfor vil jeg gerne supplere KLs forhandlingsudspil med følgende:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

* Jeg ønsker, at alle kommuner pålægges at indgå lokalaftaler med de lokale lærerkredse.

* Jeg ønsker, at alle lærere får mere tid til at forberede undervisningen (det skal være en del af lokalaftalen mellem kommunerne og de lokale lærerkredse). * Jeg ønsker, at alle, uanset alder, kan holde til lærerarbejdet. Derfor foreslår jeg, at alle over 60 år har ret til 10 seniordage om året, som lærerne frit kan placere. Derudover foreslår jeg, at vi diskuterer muligheder for en eller anden form for fleksibel tilbagetrækning for lærere over 65 år. * Jeg ønsker, at forholdet mellem arbejde og familieliv forbedres. Måske kan vi nå til enighed om nogle ordninger, så der bliver bedre muligheder for at passe syge børn. * Jeg ønsker, at alle lærere får mere i løn. Lærerarbejdet er et af landets vigtigste jobs, så naturligvis skal lærerne have løn derefter.

* Jeg ønsker, at vi sammen ser på hvordan vi i højere grad får inddraget lærerne i styringen af skolerne. En tillidsbaseret styring, hvor lærernes erfaring, viden og kompetencer kommer i spil, skal danne fundamentet for udviklingen af folkeskolen.

Således vil jeg gerne indlede forhandlingerne."

Tak til KL og Ziegler for dette glimrende grundlag for OK-forhandlingerne. Enhver form for lighed med virkeligheden er et tilfælde - men tænk engang, hvis det var rigtigt!

Powered by Labrador CMS