Blog
0   5

Fag med Smag

Abonner på nyt om Læreruddannelsens forening for madkundskab i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Ny gratis lærings-app til folkeskolen!

Smag sidder ikke kun i maden og på tungen – den er over det hele, og vi bruger den hver dag. Smagen giver os nydelse, kærlighed, hygge og udfordringer. Smagen skaber grundlag for sundhed og identitet. Smagen åbner for madlavningens og måltidets fællesskaber, fornøjelser og følelse af tryghed. Og smagen er et unikt værktøj til at lære i alle skolens fag.

Forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet har derfor udviklet lærings-app’en Fag med smag og fyldt den med undervisningsaktiviteter, hvor smag både er noget, man lærer om, og noget, man lærer med

App’en er gratis, rettet mod lærere og indeholder komplette, didaktiserede undervisningsaktiviteter inden for en bred vifte af folkeskolens fag og de tilhørende kompetenceområder. Den kan downloades til tablet i App Store og Google Play og bliver senere også tilgængelig til smartphone og desktop.

Ideen om at bruge smagen som indgang til læring på tværs af skolens fag udspringer af de mange forskellige fagligheder i Smag for Livet, hvor såvel pædagogik, antropologi og læring som sensorik, gastrofysik og madhåndværk er repræsenteret. 

Artiklen fortsætter under banneret

Centret forsker i, hvordan smagen kan bruges til meget mere end at lave mad og spise den, fx viden om naturvidenskab, forståelse af kulturelle fællesskaber og kompetence til at tage bevidst stilling til, hvad vi spiser.

App’en og materialerne er udviklet af e-læringskonsulent Thomas Brahe i samarbejde med Smag for Livets forskere og undervisere.Smagen inddrages i materialerne som et nyt didaktisk redskab til at åbne elevernes øjne og motivation for fagenes forskellige videns- og færdighedsområder. Prøv fx ”Smag for naturen” eller ”Smagen af løg”.

Smag for Livet er støttet af Nordea-fonden og kan med denne støtte gøre app’en og materialerne frit tilgængelige for alle, der ønsker at bruge dem. Undervisningsforløbene er afprøvet i praksis på udvalgte klasser som del af Smag for Livets forsknings- og formidlingsprojekter.

God fornøjelse med Fag med Smag!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
813 andre er allerede tilmeldt