Anmeldelse Børneteater
0   194

Cut //

Cut //

Fakta


Titel
Cut //


Kan bestilles 2010 ud for 6.800 kroner. Alder: Fra 13 år. Kun piger. Varighed: 60 minutter

Type
Teater

Forlag
Hvid Støj

Fem springmadrasser, en mobiltelefon, et pastelfarvet pigeværelse og en enkelt ung kvindelig hovedperson, der skærer i sig selv. Det er rammerne for forestillingen "Cut //". Den århusianske teatertrup Hvid Støj har skabt en stærk forestilling, hvor drenge er forment adgang. Emnet gør ondt og kræver stor intimitet, hvilket mange drenge i udskolingen måske ikke kan administrere? 

Artiklen fortsætter under banneret

I "Cut //" følger vi den 13-årige Nanna, der frivilligt lever et indespærret liv på sit værelse. Omverdenen forsøger at nå hende, men døren til hendes indre er lukket. Nanna er både køn, dygtig og populær. Alligevel er hun fyldt med smerte og selvlede, der isolerer hende. Hun drømmer om at være tilbedt som prinsessen på ærten og piner sig selv med en stak modeblade, hvor de perfekte idealer smiler fra det glitrede papir. Nanna er en såkaldt cutter, der skærer i sig selv. Hun er bukket under for presset fra sig selv. 

Hvid Støj har formået at skabe en stærk psykologisk forestilling med masser af empati og indre dramatik. Stykket er afdæmpet, og nogle elever vil muligvis have det svært med formen. Fortællingens drivkraft ligger i de små detaljer. Med en seværdig koreografi og stringent dramaturgi formår Hvid Støj at etablere en ung piges liv. Forestillingen er ikke ude på at forklare, moralisere eller helbrede. I stedet for tager stykket fat i nogle universelle problemer, som mange unge piger (og drenge) vil kunne genkende. Der er således masser af stof at tage fat på for de lærere, der tør kaste sig ud i emnet.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ