Blog
4   76

Ministeriet pisser på lærerne

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.


De nye prøvebekendtgørelser er endnu ikke sendt ud, så lærerne har ingen muligheder for at vide, hvad de skal forholde sig til. Og det er ikke eneste eksempel på topstyret arrogance!

I forbindelse med den aktuelle og nødvendige debat om de nationale tests relevans og indbyggede usikkerheder, blev skolens karaktergivning inddraget i debatten. Og her kom en særdeles kraftig kritik, men uopfulgt og derfor nærmest i bisætningsform, af indførelsen af det énebedømmersystem, som blev indført i forbindelse med reformen. Jeg mener at huske, at det var professor Jeppe Bundsgaard, der fremførte det, og under alle omstændigheder burde det ikke forblive på bisætningsniveau, for det er dybt betænkeligt i forhold til elevernes retssikkerhed, når nu karaktererne er blevet så central en del af den videre adgang i systemet.

Ministeriet har endvidere dekreteret et stort demokratifremstød om kort tid, men først nu bliver der sat gang i forberedelserne. Det er som om man i ministeriet ved, at lærernes forberedelsestid er klemt, så de via portalerne har vænnet sig til at måtte tage, hvad der kommer, når nu udspillet kommer så sent, at en ordentlig planlægning af andet end tidsrammerne ikke er mulig. En naturlig konsekvens af et topstyret system, men særligt grotesk, når nu temaet netop er demokrati.  (Syng gerne med på min sans: www.folkeskolen.dk/623335/demokrati---pensum-eller-livsform)

Artiklen fortsætter under banneret

OG NU FØJER SIG ENDNU EN ARROGANT UNDLADELSE SIG TIL STRIBEN: DEN NYE BEKENDTGØRELSE FOR FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER I DANSK ER ENDNU IKKE FÆRDIG OG SENDT UD. (Angiveligt fordi en medarbejder er på ferie). DETTE ER ENSBETYDENDE MED, AT DANSKLÆRERNE IKKE VED, HVAD DER ER GRUNDLAGET FOR DERES ELEVERS AFGANGSPRØVE. (Og det gør enecensorerne så heller ikke!)

Er dette et naturligt udslag af et topstyret systems selvtilstrækkelighed og arrogance? Under alle omstændigheder er det uværdigt i sådanne stråler at pisse på de lærere, der vil og skal tage ansvar for en ordentlig undervisning, men på grund af sådanne vilkår ikke kan.

    


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.191 andre er allerede tilmeldt