Debat

Vi skal genskabe troen på fælles løsninger

Det er som om, at vores regering fuldstændigt har glemt, hvad der binder vores land sammen. De har glemt, at en stor offentlig sektor en af byggestenene, som i årtier har gjort Danmark til et af verdens rigeste lande.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vores job, det at være lærer, er et af landets vigtigste! Hvorfor det? Det er det fordi, vi er et land uden mange råstoffer og uden meget tung industri. Derimod er vores land rig på ideer, viden og uddannelse. Vi er et land, som må prioritere iderigdom og uddannelse. Det gør uddannelse vigtig. Det gør læreren, os, vigtig.

Jeg tror at mange, på tværs af partier og organisationer, er enige i det!

Men så er der noget, der undrer mig. Hvorfor snakker vi altid om, hvordan der kan spares penge på uddannelserne? Når nu vi er enige om, at vi skal leve af iderigdom, viden og uddannelse. Hvorfor retter vi i dette udmærkede land ikke vores fokus mod at forbedre vilkårene, for de mennesker (os lærere), som skal lægge grundfundamentet til iderigdommen, formidle eksisterende viden samt danne og uddanne?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

I stedet snakker vi i dette land om noget helt andet, og efter min mening meget mindre ambitiøst. Skattelettelser og større biler til os alle er tilsyneladende regeringens bud på, hvordan de samfundsmæssige udfordringer takles. ”Mange danskere kører i grotesk små biler”, har vores økonomi- og indenrigsminister udtalt. Erhvervsminister Brian Mikkelsen har løsningen: Man kan købe en Lamborghini.

Jeg og mine kollegaer løber stadigt hurtigere for at løse vores opgave. Det er svært at se, at købet af en Lamborghini er en løsning på det problem. Mine kollegaer og jeg skal alt for ofte høre, at vi udgør et problem. Der er for mange af os, og vi er for dyre. Det gælder ikke kun os lærere. Det gælder alle offentligt ansatte. Vi er for mange, og vi er for dyre.

Det er som om, at vores regering fuldstændigt har glemt, hvad der binder vores land sammen. De har glemt, at en stor offentlig sektor en af byggestenene, som i årtier har gjort Danmark til et af verdens rigeste lande.

Regeringen glemmer, at der eksisterer en snæver sammenhæng mellem en stor offentlig sektor og privat initiativ. Fælles løsninger, den offentlige sektor, sørger for børnepasning, så både far og mor kan gå på job. Fælles løsninger sørger for veluddannet arbejdskraft, så den private sektor ikke skal bruge alt for mange penge på det OG fælles løsninger, den offentlige sektor, sørger for at gøre syge arbejdere raske, så de hurtigt kan komme tilbage på jobbet.

Når de offentlige velfærdsordninger beskæres og forringes, er der risiko for, at troen på de offentlige velfærdsordninger forsvinder. Resultatet bliver, at flere fravælger offentlige løsninger og vælger private løsninger til. Vi kender det også indenfor vores område. Der er bekymrende mange, som vælger privatskoler i stedet for den fælles folkeskole.

Der er brug for at styrke de fælles løsninger, det der binder Danmark sammen. Der er ikke brug for skattelettelser til mennesker, der i forvejen har rigeligt.

Vi skal genskabe troen på de fælles løsninger