Anmeldelse Dansk
0   128

Læsepaletten 2

Læsepaletten 2

Fakta


Titel
Læsepaletten 2

Forfatter
Anne Carlsen, Tina Sejling


Lærervejledning: 21 sider, 531,25 kroner. Værkstedsopgaver (62 arbejdskort): 623,75 kroner. Tekstbog: 150 sider, 186,25 kroner. Arbejdsbog: 64 sider, 72,50 kroner

Type
Diverse

Forlag
Alinea

Opmærksomheden på elevernes læseforståelse er steget de senere år. Først var det selve afkodningen i indskolingen, men nu er fokus også på læseforståelsen i hele skoleforløbet, for uden den er der ingen læsning. Lærerne er bevidste om den side af læsningen, men det kan være en udfordring at tilrettelægge en undervisning, som systematisk kommer omkring alle nødvendige læsestrategier.

Artiklen fortsætter under banneret

"Læsepaletten 2" er beregnet til 5.-6. klassetrin og består ud over lærervejledningen af tekstbog, arbejdsbog og værkstedsopgaver. Materialet har det grundlæggende læringssyn, at "God undervisning sætter læring i gang - men fuldbyrdes ved egen indsats af eleven". Det betyder, at eleven skal være aktiv, og materialet lægger op til varierede elevaktiviteter, hvor eleven ser læreren virke som model og demonstrere de forskellige strategier ved hjælp af den litterære samtale.

I materialet lægges blandt andet vægt på genrearbejde, læsning og skrivning, den litterære samtale og evaluering. Gennem mundtligt og skriftligt arbejde med læsestrategier bevidstgøres eleverne i forhold til egen læsning og indlæring. Arbejdet med strategierne bidrager til gode læseoplevelser og større læselyst hos eleverne.

Eleverne skal arbejde med ti læsestrategier. Til hver strategi er der to læsetekster i tekstbogen, en side i arbejdsbogen, hvor strategien forklares, og læse- og skriveopgaver. Herudover er der værkstedsopgaver til hver strategi.

"Læsepaletten 2" er et velstruktureret og gennemarbejdet materiale. De to forfattere har formået at indarbejde det, vi ved om børns læring og læsning, i et spændende og indbydende materiale.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.395 andre er allerede tilmeldt